GABA

GABA lisäravinne (ravintolisä): arvostelut, mielipiteet, haittavaikutukset

Gammaaminovoihappo (GABA) on luonnossa esiintyvä aminohappo, joka toimii aivojen välittäjäaineena. Neurotransmitterit toimivat kemiallisina viestinviejinä. GABA:ta pidetään inhiboivana välittäjäaineena, koska se estää eli estää tiettyjä aivosignaaleja ja vähentää hermoston toimintaa.

Kun GABA kiinnittyy aivojen proteiiniin, jota kutsutaan GABA-reseptoriksi, se vaikuttaa rauhoittavasti. Tämä voi auttaa ahdistuksen, stressin ja pelon tunteisiin. Se voi myös auttaa ehkäisemään kouristuksia.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Auttaa masennukseen ⚡️
⚡️ Vähentää stressiä ja ahdistusta ⚡️
⚡️ Parantaa unta ⚡️
⚡️ Rentouttaa ja rauhoittaa ⚡️
⚡️ Vahvistaa keskittymistä ⚡️
❤️ Erittäin suositeltava! ❤️
➡️ Lue lisää ja osta iHerb ⬅️

Näiden ominaisuuksien ansiosta GABA:sta on tullut viime vuosina myös suosittu ravintolisä. Tämä johtuu osittain siitä, että sitä ei ole saatavilla monista elintarvikelähteistä. Ainoat elintarvikkeet, jotka sisältävät GABA:ta, ovat fermentoituja elintarvikkeita, kuten kimchi, miso ja tempeh.

Mutta kuinka hyvin nämä lisäravinteet toimivat? Lue lisää GABA-lisäravinteiden mahdollisten hyötyjen taustalla olevasta tieteestä.

γ-aminovoihappo tai gamma-aminovoihappo, joka tunnetaan yleisesti lyhenteellä GABA, on γ-aminovoihapon yleisin muoto.

¿Por qué la gente toma suplementos de GABA?

Gallupin vuotuisen Global Emotions Report[1]Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx -raportin mukaan yli 40 prosenttia aikuisista maailmassa ilmoitti kokevansa ennätyksellisen paljon stressiä vuonna 2020. Tämä luku saattaa olla kohonnut pandemian vuoksi, mutta se on kasvanut tasaisesti vuodesta 2015 lähtien. Erityisesti amerikkalaisilla on uskomattoman korkea stressitaso. Ja krooninen stressi aiheuttaa ongelmia lähes kaikissa kehon osissa, mikä vaikuttaa dramaattisesti elämänlaatuun.

Kroonisen tai vähäisen stressin aikana – tai jos haluat parantaa unta, joka voi myös lievittää stressiä ja päinvastoin – voit turvautua yhteen kehosi parhaista rakennusaineista: GABA. GABA eli gamma-aminovoihappo on aminohappo ja aivojesi ensisijainen estävä välittäjäaine. Sitä käytetään lisäravinteena monista syistä, ja sen yleisenä tavoitteena on auttaa sinua tuntemaan olosi keskittyneemmäksi koko päivän ajan.

GABA:n luonnollinen rauhoittava vaikutus aivoihin on johtanut lukemattomiin väitteisiin GABA-valmisteiden käytöstä stressin vähentämiseksi. Liika stressi on yhteydessä muun muassa huonoon uneen, heikompaan immuunijärjestelmään ja suurempaan masennusriskiin. Lisäksi tietyistä sairauksista kärsivillä ihmisillä voi olla alhaisempi GABA-taso. Joitakin näistä tiloista ovat mm:

  • kouristushäiriöt
  • tliikehäiriöt, kuten Parkinsonin tauti.liikehäiriöt, kuten Parkinsonin tauti
  • tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö
  • ahdistus
  • paniikkihäiriö
  • mielialahäiriöt, kuten masennus

Jotkut näistä sairauksista kärsivät ihmiset käyttävät GABA-valmisteita oireidensa hallitsemiseksi.

Kuinka tehokkaita GABA-lisäravinteet ovat?

GABA-lisäravinteiden tehokkuudesta ei tiedetä paljonkaan. Asiantuntijat eivät itse asiassa tiedä, kuinka paljon GABA:ta todellisuudessa pääsee aivoihin, kun sitä nautitaan lisäravinteena tai elintarvikkeena. Joissakin tutkimuksissa on kuitenkin raportoitu GABA-lisäravinteiden käytön myönteisistä vaikutuksista. Seuraavassa tarkastellaan joitakin GABA:n suosituimpien käyttötarkoitusten taustalla olevia tutkimuksia:

Parannettu ajattelu ja tehtävien suorittaminen

Vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa[2]γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770 havaittiin, että henkilö paransi kykyään priorisoida ja suunnitella toimia ottamalla 800 milligrammaa (mg) GABA-lisäravinteita päivässä. Vaikka tutkimus oli pieni, sillä siihen osallistui vain 30 tervettä vapaaehtoista, se osoitti, miten GABA-lisä voisi edistää ajattelun tehostumista.

Stressin vähentäminen

Eräässä vanhemmassa tutkimuksessa vuodelta 2012[3]Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6 todettiin, että 100 mg GABA:ta päivittäin auttoi vähentämään henkisistä tehtävistä johtuvaa stressiä. Kuten monet muutkin GABAan liittyvät tutkimukset, tutkimus oli pieni ja siihen osallistui vain 63 henkilöä.

Harjoittelun palautuminen ja lihasten rakentaminen

Vuonna 2019 tehdyssä tutkimuksessa[4]Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/ pyydettiin 21:tä tervettä miestä ottamaan heraproteiinia tai heraproteiinia ja GABA:ta sisältävää ravintolisää kerran päivässä 12 viikon ajan.

Osallistujat suorittivat samat vastusharjoitukset kahdesti viikossa, ja tutkijat mittasivat tulokset. Tutkijat havaitsivat, että heraproteiinin ja GABA:n yhdistelmä lisäsi kasvuhormonitasoja verrattuna pelkkään heraproteiiniin.

Vaikka kyseessä oli jälleen pieni tutkimus, tutkijat päättelivät, että GABA-lisäravinteet saattavat auttaa rakentamaan lihaksia ja auttaa palautumaan harjoituksista. He suosittelivat, että tutkijat tekisivät lisää tutkimuksia.

Ahdistus

Vuonna 2006 julkaistun artikkelin mukaan kahdessa hyvin pienessä tutkimuksessa havaittiin, että GABA-valmistetta käyttäneet osallistujat kokivat enemmän rentoutumisen tunnetta stressaavan tapahtuman aikana kuin ne, jotka käyttivät lumelääkettä tai L-Teaniinia, toista suosittua lisäravinetta.

Artikkelissa todetaan myös, että rentouttavat vaikutukset tuntuivat tunnin kuluessa lisäravinteen ottamisesta.

Korkea verenpaine

Joissakin pienissä, vanhemmissa tutkimuksissa on arvioitu GABA-valmisteiden käyttöä verenpaineen alentamiseen.

Eräässä vuonna 2003 tehdyssä tutkimuksessa GABA:ta sisältävän hapatetun maitotuotteen päivittäinen nauttiminen alensi verenpainetta henkilöillä, joilla oli lievästi kohonnut verenpaine, kahdesta neljään viikon kuluttua. Tätä verrattiin lumelääkkeeseen.

Vuonna 2009 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että GABA:ta sisältävän Chlorella-valmisteen nauttiminen kahdesti päivässä alensi verenpainetta henkilöillä, joilla oli rajallinen verenpainetauti.

Unettomuus

Vuonna 2018 tehdyssä pienessä tutkimuksessa[5]Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/ osallistujat, jotka ottivat 300 milligrammaa (mg) GABA:ta tuntia ennen nukkumaanmenoa, nukahtivat nopeammin kuin lumelääkettä saaneet. He myös raportoivat parantuneesta unenlaadusta neljä viikkoa hoidon aloittamisen jälkeen.

Neurotransmisor GABA

GABA (lisäravinne, ravintolisä) täydentää: asiakkaiden arvostelut

Elämässä on hetkiä, jolloin on mahdotonta nukahtaa, nukahdat reilusti puolenyön jälkeen, ja seuraavana päivänä olet aivan uupunut, uupunut etkä pysty lainkaan työskentelemään. Luulet, että ilta tulee ja sinä yönä nukahdat nopeasti, mutta niin ei käynyt. En halua ottaa unilääkkeitä, kiinnitin huomiota GABAan. Osana gamma-aminovoihappoa (GABA), joka parantaa aivoverenkiertoa, vähentää ahdistusta, on rauhoittava vaikutus, auttaa masennukseen ja unettomuuteen. Normalisoi glukoositasoja. Kapselit ovat pienikokoisia, nielemisongelmia ei ole. otti 1 kapselin nukkumaan mennessä. Vaikutus havaittavissa heti, nukahti ongelmitta, heräsi myös, ei ollut uneliaisuutta päivällä. Jotta huomaisin tasapainoisemman tilan ottaessani itseäni, en sano myöskään, luultavasti täydellisen mielenrauhan vuoksi sinun on otettava 2 kapselia päivässä. Hyvä lääke. Pidä siitä kiitos!

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Auttaa masennukseen ⚡️
⚡️ Vähentää stressiä ja ahdistusta ⚡️
⚡️ Parantaa unta ⚡️
⚡️ Rentouttaa ja rauhoittaa ⚡️
⚡️ Vahvistaa keskittymistä ⚡️
❤️ Erittäin suositeltava! ❤️
➡️ Lue lisää ja osta iHerb ⬅️

Olen kotoisin häiriintyneestä perheestä. Olen koko elämäni ajan taistellut kroonista masennusta, ahdistusta, unihäiriötä, itsemurha-ajatuksia ja ADHD:tä vastaan. Se on ollut elämäntapani. En koskaan hakeudu terapeutille. Minulla on selviä luottamusongelmia ja minulla ei ole varaa siihen. Kirjat ovat terapeuttini. Minulla oli hiljattain kaksi keskenmenoa. Sitten aloitin terveysmatkani. Tulin tietoiseksi kognitiivisista kehitysongelmistani nuoruusvuosinani sekä fyysisistä ongelmista, kuten adrenaliiniväsymyksestä, heikentyneestä suolistosta, hormonaalisesta epätasapainosta jne. (kaikki sivutuotteena pitkäaikaisesta elämisestä myrkyllisessä ympäristössä), jotka edistävät puutteellista neurotransmitterien tuotantoa. En IKINÄ uskonut, että masennuksesta on mahdollista toipua. Otin tämän pillerin ensimmäisen kerran 12. heinäkuuta yöllä. Seuraavana aamuna itkin ilosta! Koin ensimmäistä kertaa, millaista on olla “normaali ihminen”. Tuntui kuin synkkä pilvi olisi hälvennyt. Ymmärrän myös, miksi useimmat normaalit ihmiset kamppailevat masennuksen ymmärtämisen kanssa.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Tunsin itseni masentuneeksi ja toivottomaksi viimeiset neljä vuotta poikani kuoltua onnettomuudessa. En koskaan päässyt surusta yli enkä pystynyt ajattelemaan asiaa järkevästi. Aina kun yritin, itkin vain tuntikausia. Yritin harrastaa liikuntaa, syödä terveellisesti, ottaa vitamiineja, nousta aikaisin sängystä, mutta nämä asiat eivät toimineet toivotulla tavalla, sillä mieleni oli aina “sumea”, enkä pystynyt ajattelemaan tai keskittymään kunnolla. Saatoin nukkua 12 tuntia putkeen, enkä koskaan tuntenut itseäni levänneeksi. Otettuani tätä 3 päivää, eräänä päivänä heräsin yhtäkkiä ennen herätyskelloani ja tunsin, että kaikki oli normaalia ja että kaikki, mitä elin viimeisten 4 vuoden aikana, oli vain painajainen. Tunsin itseni levänneeksi myös nukuttuani vain 7 tuntia. Nyt voin ajatella poikaani ja sitä, kuinka paljon kaipaan häntä, mutta ajattelen järkevästi ja saan vihdoin suruaikani. Olen tehnyt joitakin testejä tällä lisäravinteella ja se ei toimi kovin hyvin, ellen harrasta liikuntaa vähintään 3 kertaa viikossa. En ole varma, oliko minulla masennusta vai kaksisuuntaista mielialahäiriötä, mutta mitä se sitten olikin, se on nyt poissa. Otan 1 kapselin ennen nukkumaanmenoa ja toisen uintitunnin jälkeen.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Minulla on ollut koko elämäni ajan suuria unettomuusongelmia, mutta olen vihdoin löytänyt tuotteet, jotka saavat minut takaisin uneen. Ongelmani on se, että herään keskellä yötä, enkä saa nukuttua takaisin. Otan nyt 500 mg GABAa, jossa on PS (fosfatidyyliseriini), 100 mg, ja 250 mg magnesiumglysinaattia, ja tämä tyrmää minut loppuyön ajaksi ilman, että tunnen itseni uneliaaksi aamulla. Magnesium on niin tärkeä, että jos otat vain yhden lisäravinteen, Magnesiumglysinaatti on se! Älä käytä DHL:ää, koska lähetysmenetelmä Kanadaan ei ole enää hyvä. He veloittavat sinulta kalliita välitysmaksuja ja sinun on täytettävä valtakirja ja annettava luottaa niihin luottokorttinumerolla ja sinun on odotettava kuittia jopa 2 viikkoa. Viimeisimmässä 200 dollarin tilauksessani IHERBS:ltä he veloittivat minulta 85 dollaria veroja ja välittäjämaksuja, vaikka pelkkien verojen olisi pitänyt olla noin 30 dollaria. Suosittelen käyttämään postia (USPS), se kestää kauemmin, mutta on mahdollista, että sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä, kun se saapuu tulliin.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Minulla oli unettomuutta 15 vuoden ajan fibromyalgian vuoksi, ja minulla on myös vakava ahdistuneisuushäiriö, joka johtuu PTSD:stä. Löysin GABA:n, kun tutkin, miten Valium (jota käytin) toimii. Olen käyttänyt GABAa nyt lähes 2 vuotta ja se TOIMII. Se on korjannut unettomuusongelmani ja rauhoittanut minua huomattavasti. Otan sitä vain öisin, koska se tekee minut hyvin uneliaaksi (minulle, se on asian ydin.) Sillä ei näytä olevan mitään sivuvaikutuksia, lukuun ottamatta satunnaista lyhyttä pistelyä, kun otan sen tyhjään vatsaan. Se ei aiheuta minulle “krapulaa” seuraavana päivänä. Ainoat ongelmani ovat olleet, kun olen yrittänyt lopettaa sen ottamisen kylmästi – ahdistuneisuuteni palasi. Toinen ongelma on ollut, kun olen ottanut sitä ja yrittänyt sitten pysyä hereillä. Ilmeisesti sekoittaminen alkoholin, huumeiden, Benadrylin tai minkä tahansa muun masennuslääkkeen kanssa ei ole hyväksi eikä välttämätöntä. Suosittelen lämpimästi tätä tuotetta. Kesti noin 2-3 viikkoa saada täysi vaikutus, mutta se auttoi alusta alkaen.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Käytän muutamia tuotteita yhdessä ja näen vaikutuksen mielialaani! Olen onnellisempi, energisempi, positiivisempi…! Käytän DOPA MUCUNAa, DMAE:ta ja GABA:ta päivisin ja 5-HTP:tä ja SAME:a ennen nukkumaanmenoa. Joskus jätän osan väliin, mutta tulokset ovat edelleen olemassa. Rakastan sitä kaikkea ja aion jatkaa sen käyttöä (paitsi ehkä SAMe bcs se on liian kallista ja ei näe paljon eroa, jos käytän vain 5-HTP: tä).

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Mieheni käytti unilääkkeitä vuosia. Vaikka hänen lääkärinsä kertoi hänelle, että ne eivät aiheuta riippuvuutta, hän ei yksinkertaisesti pystynyt nukkumaan ilman niitä. Päätimme lopulta, että oli oltava parempi ratkaisu. Tutkittuamme asiaa, päätimme kokeilla GABAa. No, ne tekivät tepposet… välittömästi! Vieroitusjaksoa ei ollut, hän vain otti GABA:ta yhtenä yönä ja nukkui kuin vauva. Hän ottaa 3 kapselia noin tuntia ennen nukkumaanmenoa. Suosittelen tätä erittäin lämpimästi kaikille, jotka kärsivät uniongelmista tai niille, jotka haluavat päästä eroon niistä kauheista lääkkeistä.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

En tajunnut, miten puutteellinen GABA:n saanti oli. Terveydenhuoltohenkilökuntani ehdotti, että tilaisin sivustoltanne (kuten hän oli tehnyt) kaksi viikkoa sitten. Aloitin ottamalla yhden kapselin päivässä ja otan nyt kaksi, kahdesti päivässä tyhjään vatsaan. Lämmin tunne kasvoillani ja kehossani on varsin piristävä, ja tunnen itseni paljon valoisammaksi ja terävämmäksi. Olen päättänyt jättää työni, olen vähentänyt alkoholin käyttöä & olen innoissani elämäni uusista luvuista. Ilmeisesti elämässä on monia muuttujia, mutta silmäni loistavat, ja fyysinen tunne on aivan varmasti positiivinen. Kiitos paljon siitä, että tarjoat loistavan tuotteen, ilmaisen toimituksen ja nopean toimituksen (& pienen lahjan)! Kaikkea hyvää tiimillesi, paljon rakkautta!

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Useita vuosia sitten minulla diagnosoitiin vakava paniikkihäiriö, ja psykologi, jonka luona kävin, halusi antaa minulle bentsodiatsepiineja, mutta toipuvana narkomaanina en halunnut ottaa niitä. Opin GABA:sta, kun kävin kurssin, jossa käsiteltiin välittäjäaineita. Olen huomannut, että se toimii hienosti ahdistukseeni. Se on ollut minulle todellinen taivaanlahja, se hallitsee ahdistustani ilman, että se todella rauhoittaa minua. Alun perin sain sitä eräältä yrttilääkäriltä, joka veloitti siitä kalliisti, mutta sitten löysin iHerb.comin. Erinomainen hinta-laatusuhde, erinomainen palvelu, sain pakettini silloin, kun minun piti… ei hässäkkää, ei hössötystä. Olen sittemmin alkanut hankkia muita kasviperäisiä lisäravinteita.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Olen rakastunut GABAan! Koko perheeni käyttää sitä tarvittaessa. Se todella antaa sinulle erittäin rauhoittavan helpotuksen noin 20-30 minuutissa. Voit todella tuntea sen toimivan; tunnet jonkinlaisen pistelytuntemuksen kulkevan kehossasi, mikä on aluksi hieman outoa, mutta kuitenkin rentouttavaa. Varmista vain, että saat a) oikean annoksen itsellesi ja/tai lapsillesi, b) parhaan mahdollisen vastineen.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Olemme ottaneet pois kaikki muut lääkkeet, koska tämä on ainoa asia, joka on tuottanut pojallemme tuloksia. Tämä on erinomainen tuote, ja hinta on maailman paras näkemäni. Aion varastoida vielä lisää NÄIN NYT VARASTOSSA OLI TILATTU, joten tilasin 4 kpl näitä lisää. Vaimoni, jolla on masennus, ottaa niitä ja tietysti minun jotkut, joilla on ADD, ottaa niitä ja myös minä, 41-vuotias mies, ja otan niitä tunteakseni oloni rentoutuneemmaksi ja keskittyneemmäksi, ja ne todella toimivat! Vähemmän jännitystä ja ahdistusta, alhaisempi syke, parempi kyky käsitellä stressiä, paljon parempi kestävyys, kun teet tylsää mutta tärkeää työtä, kuten kirjanpitoa. Koska minulla on oma yritys ja työskentelen edelleen kokopäiväisesti elektroniikan korjaajana, nämä Gaba-pillerit auttavat minua todella pysymään ajan tasalla.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Aloin saada paniikkikohtauksia noin kolme vuotta sitten. En koskaan tiennyt, mitä ihmiset kokivat niiden kanssa, ja suhtauduin niihin kevyesti. Kunnes sain yhden. En enää koskaan. Ne iskevät minuun yöllä ja kestävät monta tuntia. Ne ovat kauhistuttavaa kärsimystä. Lääkitsin itseäni 1,75 litran pullolla vodkaa viikossa. Join 5 ja 6 annosta kerrallaan (annos = 1,5 unssia), ja kohtaukset pahenivat. Paljon pahemmiksi. Tilasin GABA:ta. En ole juonut yhtään juomaa sen jälkeen, kun avasin GABA-pullon. En stressaa (niin paljon) enää. Yöni ovat rauhallisia. Olin täydellisessä itsetuhotilassa ennen kuin löysin tämän tuotteen. Ei enää. Kiinnittäkää huomiota siihen, mitä sanon, ihmiset… se toimii. Selkeästi ja yksinkertaisesti. Se toimii.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Tämä tuote on mielestäni tehokas ratkaisu ahdistukseeni. Muutaman kuukauden olen kärsinyt voimakkaista ahdistuskohtauksista, jotkut muut vähemmän akuutit ja nopeat voimakkaat sitä enemmän ne pysyvät päiviä. Kun aloin ottaa GABA oli erittäin voimakas hyökkäys ja akuutti ahdistus lisäksi suuri rauhoittava. Olin alentaa annosta, kunnes saavutat ihanteellinen. Tänään otan 1 / 3 tai 165mg + / – 1 tunti GABAa nukkumaan mennessä. Ja nyt tunnen niin kevyitä vaikutuksia ja hyödyllistä ahdistustani. Nally, 500mg vaikutus toisin kuin minä, antoi minulle paljon ahdistusta, jo annoksella 165mg’m ottaa suuria tuloksia. Suosittelen sitä.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Tiedän, että on jonkin verran epävarmuutta siitä, voivatko GABA-lisäravinteet läpäistä veri-aivoesteen, joten suuri osa vaikutuksista voi johtua plasebosta. Minulle se kuitenkin tekee ihmeitä unen kanssa. Käytän jo melatoniinia (ilman sitä saan vain 4-6 tunnin unet), mutta minulla on kaksi ongelmaa: Kun keskeytän melatoniinin käytön, en saa unta (kuten ennenkin). Näen myös joskus kauheita unia, ja herään usein sydämen ja ajatusten kiihtyessä. Tämä lisäosa auttoi molempiin, joten nyt yritän kierrättää niitä molempia, ja se näyttää toimivan melko hyvin. En käytä GABA:ta kuin nukkumaan mennessä, koska se hidastaa ajatuksiani (mikä on mukavaa, jos on ahdistunut, mutta ei kaikille). On myös huolehdittava siitä, ettei se kerry järjestelmään, joten jonkin aikaa pois lisäravinteesta on hyvä. Jotkut suosittelevat käyttämään sitä joka toinen päivä, toiset käyttämään vähemmän kuin kerran kapselia (tai molempia). Ostan uudelleen.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Olen aiemmin tuntenut GABA:n stressiä ehkäisevänä lisäaineena, jota lisätään suklaatuotteisiin täällä Japanissa stressinsietokyvyn parantamiseksi. Japanilaiset tekevät yleensä pitkiä työpäiviä, ja se on vaatinut veronsa myös minulta, joka kärsin PCOS:stä. Ei ole kulunut kuukautta siitä, kun aloitin tämän lisäravinteen käytön, enkä ole vieläkään nukkunut hyvin, mutta voin sanoa, että sen käytön jälkeen, vaikka en pysty nukkumaan 8 tuntia tai kauemmin, tunnen itseni vähemmän väsyneeksi herätessäni. Juon sitä yhdessä melatoniinin ja glutationin kanssa tyhjään vatsaan juuri ennen nukkumaanmenoa. Se ei tee minua uneliaaksi toisin kuin muut väittävät, mutta se johtuu luultavasti siitä, että minulla on paha unettomuus, mutta voin sanoa, että se auttaa minua rentoutumisessa, koska minulla ei ole ollut ahdistuskohtauksia sängyssä ollessani (mitä tapahtuu paljon, kun en juonut sitä). Aion jatkaa sen käyttöä toistaiseksi. Olen alkanut antaa sitä myös miehelleni, jotta hän voi levätä hyvin.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

GABA:ta suositteli minulle muun muassa ravitsemusasiantuntija laihduttamiseen ja lihasmassan kasvattamiseen. Olen ottanut sitä kuukauden ajan (kolme kertaa päivässä tyhjään vatsaan). Tulokset: Olen ottanut GABA:ta, mutta en ole vielä saanut sitä käyttööni. Ilta-annos (otettu ennen nukkumaanmenoa) hämmästytti minua, koska ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olen saanut hyvät yöunet ja herännyt virkeänä. (Kärsin kroonisesta unettomuudesta). Luulin, että tämä ihana uni oli sivuvaikutus, mutta itse asiassa olen nyt lukenut, että se on tämän ravintolisän ensisijainen tarkoitus. En ole varma laihdutusvaikutuksesta, koska laihdun ja melko hyvin, mutta se voi johtua siitä, että teen myös ajoittaista paastoa. Ehkä GABA vaikuttaa siihen, mutta en voi mitata tätä. Kuitenkin se, että minulla on hyvinvoinnin tunne koko päivän erittäin stressaavassa elämässä, on ehdottomasti mitattavissa.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

En ole varma, selviytyisinkö päivästä ilman näitä. Otan 3, 3 kertaa päivässä. Ahdistuneisuuteni oli karkaamassa käsistä. Kieltäydyn menemästä lääkäriin lääkitystä varten, joten etsin aina keinoa auttaa menemättä. Luin Gabasta ja tilasin sen heti. Tämä on kirjaimellisesti pelastanut elämäni. Ahdistuneisuuteni on lähes olematon, enkä nyt puhkea ihottumaan tai vapise ahdistuksesta. Jos en ota sitä, huomaan valtavan eron. Kokeilin 750 grammaa (500 gramman pullon jälkeen), kahdesti päivässä, ja se teho ei toiminut minulle…. Palasin takaisin 500 grammaan, 3 kertaa päivässä, ja palasin takaisin raiteille.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Otin tämän ja se ei tehnyt mitään, otin sen toisen kerran ja tunsin oloni niin selkeäksi – en muista koskaan olleeni yhtä selkeä ennen, pääsin täysin eroon aivosumusta, jota en edes tiennyt minulla olevan. Otin toisen annoksen, se ei tehnyt paljon, en tiedä, en ole vielä keksinyt, miten parhaiten ottaa tämä, mutta se on hyvä, jos voit ottaa sen oikealla tavalla, olisin varovainen ottamaan liikaa, se on voimakas, kokeile sitä – jos saat sen oikein, se on mahtavaa! Huomasin, että tämä ei aiheuta riippuvuutta, mutta noin 2 päivää sen ottamisen jälkeen tunsin, etten voinut ajatella selkeästi, mutta se meni ohi ja nyt olen kunnossa, joten ei pitkäaikaisia vaurioita – jee! Kyllä, suosittelen GABAa. Arvioi tämä arvostelu hyödylliseksi.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Tämä on pakko saada, jos kärsit masennuksesta, ahdistuksesta, unihäiriöistä, kemiallisista aivovaurioista. Tällä lisäravinteella on hämmästyttäviä valtuuksia auttaa vahingoittuneen hermoston ongelmissa (joita useimmilla meistä on) ja yhdistää neurotransmitterisignaaleja, jotka ovat avainasemassa myös aivojen asianmukaisen toiminnan kannalta. Se antaa sinulle rauhallisuuden tunteen ja antaa sinulle takaisin hallinnan alueilla, joiden kanssa monet kamppailevat. Olen pystynyt paremmin pysymään paikoillaan ja keskittymään ilman, että tuntuu kuin hermoni olisivat hajoamassa ja ajatusten kilpaillessa, joita on vaikea hillitä. Tämä todella auttaa upeasti kaikilla näillä alueilla. Se on non-Gmo, joten keho imee sen ominaisuudet tehokkaammin. Otan tämän yhdessä Now brands 200 mg 5-HTP: n kanssa ja ne ovat tehneet ihmeitä helpotuksesta minulle ja naiseni elämässä. Tämä yksinään ja erityisesti yhdistettynä 5-HTP:hen voisi hyvin korvata kaikki masennus-, ahdistuneisuus- tai mielenterveyshäiriölääkkeet – joilla on hyvin kielteisiä sivuvaikutuksia. Gaba on lippusi!

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Tilaan GABAa ensimmäistä kertaa ja olen hämmästynyt sen vaikutuksesta! Otan yhden 500 mg:n kapselin aamulla tyhjään vatsaan, kuten laatikossa ehdotetaan, ja se pitää minut paljon rauhallisempana ja vähemmän stressaantuneena koko päivän. Kokeilin ottaa vielä yhden pillerin ennen nukkumaanmenoa ja täytyy sanoa, että se ei vaikuta uneeni millään tavalla, mutta minulla ei ole mitään uneen liittyviä ongelmia. Kokeilin myös ottaa kaksi kapselia aamulla (1000 mg) ja noin puolen tunnin kuluttua tunsin lihasheikkoutta, pistelyä käsissäni ja myös hieman huimausta. Tämä kesti noin tunnin ja meni ohi. Taidan pysyä 500 mg:ssa kerrallaan. Yhteenvetona: loistava lievään ahdistukseen, mutta olkaa varovaisia annostelun kanssa.

iHerb-asiakkaan arvostelu. Vastuuvapauslauseke: Ei lääketieteellistä tai ammatillista neuvontaa.

Mitkä ovat GABA-lisäravinteiden sivuvaikutukset?

On tärkeää noudattaa kaikkia ohjeita riippumatta siitä, käytätkö lisäravinteita tai lääkkeitä, jotka jäljittelevät GABA:ta tai pyrkivät lisäämään sitä.

Lääkkeiden sivuvaikutukset

Niiden, jotka käyttävät lääkkeitä, jotka jäljittelevät GABA:ta tai pyrkivät lisäämään sitä, on noudatettava huolellisesti lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeita.

Jos niitä otetaan liikaa tai yhdistetään alkoholin tai opioidien kanssa, se voi johtaa keskushermoston (CNS) lamaantumiseen[6]GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/. Tämä voi aiheuttaa kehon hidastumisen niin, että henkilö ei enää pysty hengittämään. Se voi olla hengenvaarallista.

Lisäravinteiden sivuvaikutukset

Kliiniset tutkimukset osoittavat, että enintään[7]United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/ 120 milligramman (mg) GABA:n päivittäinen käyttö lisäravinteena 12 viikon ajan ei todennäköisesti aiheuta haittavaikutuksia.

Ihmisten on oltava varovaisia käyttäessään niitä muiden lääkkeiden kanssa.

Niiden käyttö yhdessä korkean verenpaineen tai epilepsian lääkkeiden kanssa voi lisätä näiden lääkkeiden vaikutusta.

Ennen lisäravinteiden ottamista on aina kysyttävä lääkäriltä ja varmistettava, että lääkäri tietää, mitä lääkkeitä henkilö jo käyttää.

FDA ei sääntele ravintolisiä samalla tavalla kuin lääkkeitä. Ihmisten tulisi huolehtia siitä, että he ostavat vain hyvämaineisilta myyjiltä ja yrityksiltä.

Yhteenveto

Elimistö tuottaa luonnostaan GABA:ta, ja se edistää unta, lievittää ahdistusta ja suojaa aivoja. Sen vaikutusta jäljittelevillä lääkkeillä on tärkeitä käyttötarkoituksia epilepsian ja kivunhoidon hoidossa. Jotkut ihmiset käyttävät lisäravinteita, mutta tutkijat tutkivat edelleen niiden mahdollisia hyötyjä[8]What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847[9]Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/[10]γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid.

Ennen kuin käytät GABA-lisäravinteita mihinkään sairauteen, on parasta keskustella lääkärin kanssa. He saattavat suositella kokeilemaan ensin lääketieteellisesti todistettua hoitoa. Jos he tukevat GABA-lisäravinteiden käyttöä, he neuvovat, miten se tehdään turvallisesti.

Katsauksen on laatinut Svetka Gaba. Olen ravintolisien tutkija ja testaaja. Opiskelen ravitsemustiedettä, biologiaa ja neuropsykologiaa.

Referencias:

Referencias:
1 Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx
2 γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770
3 Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6
4 Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/
5 Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/
6 GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/
7 United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/
8 What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847
9 Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/
10 γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid
Svetka Gaba's Blog
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: