GABA

Ce este GABA? Pareri, prospect, beneficii și efecte secundare, preț

Acidul gama aminobutiric (GABA) este un aminoacid natural care funcționează ca neurotransmițător în creier. Neurotransmițătorii funcționează ca mesageri chimici. GABA este considerat un neurotransmițător inhibitor, deoarece blochează sau inhibă anumite semnale cerebrale și scade activitatea în sistemul dumneavoastră nervos.

Atunci când GABA se atașează la o proteină din creier cunoscută sub numele de receptor GABA, produce un efect calmant. Acest lucru poate ajuta cu sentimentele de anxietate, stres și frică. De asemenea, poate ajuta la prevenirea convulsiilor.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Ajută la depresie ⚡️
⚡️ Reduce stresul și anxietatea ⚡️
⚡️ Îmbunătățește somnul ⚡️
⚡️ Relaxează și calmează ⚡️
⚡️ Întărește concentrarea ⚡️
❤️ Foarte recomandat! ❤️
➡️ Citiți mai multe și cumpărați pe iHerb ⬅️

Ca urmare a acestor proprietăți, GABA a devenit, de asemenea, un supliment popular în ultimii ani. Acest lucru se datorează în parte faptului că nu este disponibil din multe surse alimentare. Singurele alimente care conțin GABA sunt cele fermentate, cum ar fi kimchi, miso și tempeh.

Dar cât de bine funcționează aceste suplimente? Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre știința din spatele potențialelor beneficii ale suplimentelor GABA.

Acidul γ-aminobutiric sau acidul gama-aminobutiric, cunoscut în general sub acronimul GABA, este cea mai comună formă de acid γ-aminobutiric.

De ce oamenii iau suplimente GABA?

Potrivit Raportului anual Gallup privind emoțiile globale[1]Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx, peste 40% dintre adulții din întreaga lume au declarat că s-au confruntat cu niveluri record de stres în 2020. Acest număr ar putea fi ridicat din cauza pandemiei, dar a crescut constant din 2015. Americanii, în special, au niveluri incredibil de ridicate de stres. Iar odată cu stresul cronic apar probleme în aproape fiecare parte a corpului, afectându-vă dramatic calitatea vieții.

În perioadele de stres cronic sau de nivel scăzut – sau dacă doriți să vă îmbunătățiți somnul, care poate ajuta la ameliorarea stresului și viceversa – puteți apela la unul dintre cele mai bune elemente de construcție ale corpului dumneavoastră: GABA. GABA, sau acidul gama-aminobutiric, este un aminoacid și principalul neurotransmițător inhibitor din creierul dumneavoastră. Este luat ca supliment din mai multe motive, cu scopul principal de a vă ajuta să vă simțiți mai centrat pe parcursul zilei.

Efectul calmant natural al GABA asupra creierului a dus la nenumărate afirmații despre utilizarea suplimentelor de GABA pentru a reduce stresul. Prea mult stres este legat, printre altele, de un somn slab, de un sistem imunitar mai slab și de un risc mai mare de depresie. În plus, persoanele cu anumite afecțiuni medicale pot avea niveluri mai scăzute de GABA. Unele dintre aceste afecțiuni includ:

  • tulburări de convulsii
  • tulburări de mișcare, cum ar fi boala Parkinson
  • tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție
  • anxietate
  • tulburare de panică
  • tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia

Unele persoane cu aceste afecțiuni iau suplimente de GABA pentru a le ajuta să își gestioneze simptomele.

Cât de eficiente sunt suplimentele GABA?

Nu se cunosc prea multe despre eficacitatea suplimentelor de GABA. De fapt, experții nu știu cât de mult GABA ajunge de fapt la creier atunci când este consumat sub formă de supliment sau aliment. Cu toate acestea, unele studii raportează efecte pozitive în urma administrării de suplimente de GABA. Iată o privire asupra unora dintre cercetările din spatele celor mai populare utilizări ale GABA:

Abilități îmbunătățite de gândire și de performanță a sarcinilor

Un studiu din 2015[2]γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770, a constatat că o persoană și-a îmbunătățit capacitatea de a stabili priorități și de a planifica acțiuni prin administrarea a 800 de miligrame (mg) de suplimente de GABA pe zi. Deși studiul a fost mic, implicând doar 30 de voluntari sănătoși, acesta a arătat cum suplimentarea GABA ar putea promova o gândire îmbunătățită.

Reducerea stresului

Un studiu mai vechi din 2012[3]Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6 a constatat că administrarea zilnică a 100 mg de GABA a ajutat la reducerea stresului datorat sarcinilor mentale. La fel ca multe alte studii legate de GABA, studiul a fost mic și a implicat doar 63 de participanți.

Recuperarea antrenamentului și construirea mușchilor

Un studiu de cercetare din 2019[4]Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/ a cerut la 21 de bărbați sănătoși să ia un supliment cu proteine din zer sau proteine din zer plus GABA o dată pe zi, timp de 12 săptămâni.

Participanții au efectuat aceleași exerciții de antrenament de rezistență de două ori pe săptămână, iar cercetătorii au măsurat rezultatele. Cercetătorii au constatat că combinația de proteine din zer și GABA a crescut nivelul hormonului de creștere în comparație cu proteina din zer singură.

Deși acesta a fost un alt studiu de mici dimensiuni, cercetătorii au concluzionat că suplimentele GABA ar putea ajuta la construirea mușchilor și la recuperarea antrenamentelor. Ei au recomandat ca cercetătorii să efectueze mai multe studii.

Anxietate

Potrivit unui articol din 2006, două studii foarte mici au constatat că participanții care au luat un supliment GABA au avut sentimente mai mari de relaxare în timpul unui eveniment stresant decât cei care au luat un placebo sau L-teanină, un alt supliment popular.

Articolul notează, de asemenea, că efectele relaxante au fost resimțite în decurs de o oră de la administrarea suplimentului.

Tensiune arterială ridicată

Unele studii mici, mai vechi, au evaluat utilizarea produselor care conțin GABA pentru scăderea tensiunii arteriale.

Într-un studiu din 2003, consumul zilnic al unui produs din lapte fermentat care conținea GABA a redus tensiunea arterială la persoanele cu tensiune arterială ușor crescută după două până la patru săptămâni. Acest lucru a fost comparat cu un placebo.

Un studiu din 2009 a constatat că administrarea unui supliment de Chlorella care conține GABA de două ori pe zi a redus tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială de limită.

Insomnie

Într-un mic studiu din 2018[5]Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/, participanții care au luat 300 de miligrame (mg) de GABA cu o oră înainte de a merge la culcare au adormit mai repede decât cei care au luat un placebo. Aceștia au raportat, de asemenea, o mai bună calitate a somnului la patru săptămâni după începerea tratamentului.

Neurotransmițător GABA

Suplimentarea GABA (capsule, tablete, băutură și altele): comentarii și opinii ale pacienților

Există momente în viață când este imposibil să adormi, adormi mult după miezul nopții, apoi a doua zi ești epuizat, copleșit și nu ești deloc capabil să lucrezi. Te gândești că va veni seara și că în acea noapte vei adormi repede, dar nu a fost așa. Nu vreau să iau somnifere, am atras atenția asupra GABA. Ca parte a acidului gama-aminobutiric (GABA), care îmbunătățește circulația cerebrală, reduce anxietatea, are un efect calmant, ajută în cazul depresiei și al insomniei. Normalizează nivelul de glucoză. Capsulele sunt de dimensiuni mici, nu există probleme de înghițire. am luat 1 capsulă la culcare. Efectul este vizibil imediat, am adormit fără probleme, m-am trezit la fel, nu a existat somnolență în timpul zilei. Pentru ca eu să remarc o stare mai echilibrată în timp ce mă iau, nu voi spune nici eu, probabil pentru o liniște totală trebuie să luați 2 capsule pe zi. Un medicament bun. Vă place, vă rog!

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Ajută la depresie ⚡️
⚡️ Reduce stresul și anxietatea ⚡️
⚡️ Îmbunătățește somnul ⚡️
⚡️ Relaxează și calmează ⚡️
⚡️ Întărește concentrarea ⚡️
❤️ Foarte recomandat! ❤️
➡️ Citiți mai multe și cumpărați pe iHerb ⬅️

Eu provin dintr-o familie disfuncțională. Toată viața mea m-am luptat cu depresia cronică, anxietatea, tulburările de somn, ideile suicidare, ADHD. A fost stilul meu de viață. Nu am căutat niciodată un terapeut. Am probleme evidente de încredere & nu mi-l pot permite. Cărțile sunt terapeutul meu. Am avut recent 2 avorturi spontane de la un capăt la altul. Apoi am început călătoria mea de sănătate. Am devenit conștientă de problemele mele de dezvoltare cognitivă din anii mei de formare, împreună cu probleme fizice, cum ar fi oboseala adrenalinei, intestinul compromis, dezechilibrul hormonal etc. (toate acestea fiind produse secundare ale unei vieți prelungite într-un mediu toxic), contribuind în mod compresiv la producția deficitară de neurotransmițători. Nu am crezut NICIODATĂ că este posibil să mă recuperez din depresie. Prima dată când am luat această pastilă a fost în noaptea de 12 iulie. În dimineața următoare, am plâns de bucurie! Am experimentat pentru prima dată, cum este să fii o “persoană normală”. M-am simțit ca și cum un nor negru ar fi fost ridicat. Am înțeles, de asemenea, de ce majoritatea oamenilor normali se luptă să înțeleagă depresia.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

M-am simțit deprimată și fără speranță în ultimii 4 ani, după ce fiul meu a murit într-un accident. Nu am putut niciodată să depășesc durerea și nu puteam gândi rațional la această problemă. Ori de câte ori încercam, plângeam ore întregi. Am încercat să fac exerciții fizice, să mănânc sănătos, să iau vitamine, să mă ridic din pat mai devreme, dar aceste lucruri nu au funcționat așa cum mă așteptam, deoarece mintea mea era mereu “neclară” și nu puteam să gândesc sau să mă concentrez cum trebuie. Puteam să dorm 12 ore la rând și nu mă simțeam niciodată odihnită. După ce am luat asta timp de 3 zile, într-o zi m-am trezit brusc înainte de ceasul deșteptător și am simțit că totul era normal și că tot ceea ce am trăit în ultimii 4 ani a fost doar un coșmar. De asemenea, m-am simțit odihnit și după ce am dormit doar 7 ore. Acum mă pot gândi la fiul meu și la cât de mult îmi lipsește, dar gândesc rațional și pot avea în sfârșit perioada mea de doliu. Am făcut câteva teste cu acest supliment și nu funcționează foarte bine decât dacă fac exerciții fizice de cel puțin 3 ori pe săptămână. Nu sunt sigură dacă am avut depresie sau tulburare bipolară, dar orice ar fi fost, acum a dispărut. Iau 1 capsulă înainte de somn și încă una după ora de înot.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Am avut probleme majore cu insomnia toată viața, dar am găsit în sfârșit produsele care mă fac să adorm din nou. Problema mea este că mă trezesc în mijlocul nopții și nu mai pot să adorm după aceea. Acum iau 500 mg de GABA, cu PS (fosfatidilserină), 100 mg, și 250 mg de glicinat de magneziu, iar acest lucru mă adoarme pentru tot restul nopții, fără să mă simt somnoroasă dimineața. Magneziul este atât de important, dacă ar fi să luați doar 1 supliment, Magnesium Glycinate este acela! Nu folosiți DHL, deoarece metoda de expediere în Canada nu mai este bună. Ei vă vor percepe taxe de brokeraj scumpe și va trebui să completați o împuternicire și să le dați încredere cu un număr de card de credit și va trebui să așteptați o chitanță de până la 2 săptămâni. La ultima mea comandă de 200 de dolari de la IHERBS mi-au cerut 85 de dolari în taxe și comisioane de brokeraj, când numai taxele ar fi trebuit să fie în jur de 30 de dolari. Vă sugerez să folosiți poșta (USPS), va dura mai mult, dar sunt șanse să nu trebuiască să plătiți în plus după ce ajunge la vamă.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Am avut insomnie timp de 15 ani din cauza fibromialgiei și am, de asemenea, o tulburare de anxietate severă din cauza PTSD. Am descoperit GABA atunci când am cercetat modul în care funcționa Valium (pe care îl luam). Iau GABA acum de aproape 2 ani și funcționează. Mi-a rezolvat problema insomniei și m-a liniștit considerabil. Îl iau doar noaptea, deoarece mă face foarte somnoroasă (pentru mine, acesta este scopul.) Nu pare să aibă niciun efect secundar, cu excepția unei scurte furnicături ocazionale când îl iau pe stomacul gol. Nu îmi dă o “mahmureală” a doua zi. Singurele mele probleme au fost atunci când am încercat să nu-l mai iau de la zero – mi-a revenit anxietatea. Cealaltă problemă a fost atunci când l-am luat și apoi am încercat să rămân treaz. Evident, amestecul cu alcool, droguri, Benadryl sau orice alt depresiv nu sunt bune și nu sunt necesare. Aș recomanda cu căldură acest produs. A durat aproximativ 2-3 săptămâni pentru a obține efectul complet, dar a ajutat de la început.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Folosesc câteva produse împreună și pot vedea efectul asupra stării mele de spirit! Sunt mai fericită, mai energică, mai pozitivă…! Folosesc DOPA MUCUNA, DMAE și GABA în timpul zilei și 5-HTP și SAMe înainte de culcare. Uneori sar peste unele dintre ele, dar rezultatele sunt încă acolo. Îmi place totul și voi continua să le folosesc (cu excepția poate a SAMe bcs este prea scump și nu văd prea multe diferențe dacă folosesc doar 5-HTP).

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Soțul meu a luat ani de zile medicamente pentru somn. În ciuda faptului că medicul său i-a spus că nu creează dependență, pur și simplu nu putea dormi fără ele. În cele din urmă am decis că trebuie să existe o soluție mai bună. După ce am făcut câteva cercetări, am decis să încercăm GABA. Ei bine, au rezolvat problema… imediat! Nu a existat nicio perioadă de înțărcare, pur și simplu a luat GABA într-o noapte și a dormit ca un bebeluș. El ia 3 capsule cu aproximativ o oră înainte de culcare. Aș recomanda acest lucru tuturor celor care suferă de probleme de somn sau celor care vor să renunțe la acele produse farmaceutice îngrozitoare.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Nu mi-am dat seama cât de deficitar eram în GABA. Medicul meu mi-a sugerat să comand de pe site-ul dumneavoastră (așa cum a făcut și el) acum două săptămâni. Am început să iau o capsulă pe zi și acum iau două, de două ori pe zi, pe stomacul gol. Senzația de căldură în față și în corp este de-a dreptul îmbucurătoare și mă simt mult mai luminos și mai ager. Am decis să îmi părăsesc locul de muncă, am redus consumul de alcool & sunt entuziasmat de noile capitole din viața mea. Evident, există multe variabile în viață, totuși, ochii mei strălucesc, iar senzația fizică este foarte clar pozitivă. Vă mulțumim foarte mult pentru că ați oferit un produs excelent, transport gratuit și livrare rapidă (& un mic cadou)! Toate cele bune pentru echipa ta, multă dragoste!

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Cu câțiva ani în urmă, am fost diagnosticată cu o tulburare de panică severă, iar psihiatrul pe care îl vedeam a vrut să mă pună pe benzodiazepine, dar, fiind o dependentă în recuperare, nu am vrut să le iau. Am aflat de GABA în timp ce făceam un curs care se ocupa de neurotransmițători. Am descoperit că funcționează minunat în cazul anxietății mele. A fost o adevărată mană cerească pentru mine, îmi controlează anxietatea fără să mă sedimenteze cu adevărat. Inițial, îl luam de la un fitoterapeut care îmi cerea o grămadă de bani pentru el, apoi am găsit iHerb.com. O valoare excelentă, servicii excelente, mi-am primit pachetul când trebuia… fără probleme, fără complicații. De atunci am început să îmi iau și alte suplimente pe bază de plante.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Sunt îndrăgostită de GABA! Întreaga mea familie îl folosește atunci când este nevoie. Vă oferă cu adevărat o ușurare foarte liniștitoare în aproximativ 20-30 de minute. De fapt, puteți simți cum funcționează; simțiți un fel de furnicături care vă trec prin corp, ceea ce este un pic ciudat la început, dar totuși relaxant. Asigurați-vă doar că obțineți a) doza corectă pentru dvs. și/sau copiii dvs., b) cea mai mare valoare pentru banii dvs.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Am renunțat la toate celelalte medicamente, deoarece acesta este singurul lucru care a dat rezultate pentru fiul nostru. Acesta este un produs excelent, iar prețul este cel mai bun pe care l-am văzut în întreaga lume. Mai comandat încă 4 din acestea. Soția mea, care are depresie le ia și, desigur, unii mei cu ADD le ia și, de asemenea, eu, un bărbat de 41 de ani, și eu iau pentru a se simți mai relaxat și concentrat, și într-adevăr funcționează! Mai puțină tensiune și anxietate, scăderea ritmului cardiac, o mai bună capacitate de a face față stresului, o durabilitate mult mai bună atunci când fac o muncă plictisitoare, dar importantă, cum ar fi contabilitatea. Având în vedere că am propria mea companie și încă lucrez cu normă întreagă ca reparator de electronice, aceste pastile Gaba mă ajută cu adevărat să mă mențin în top.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Am început să am atacuri de panică, în urmă cu aproximativ trei ani. Nu am știut niciodată prin ce trec oamenii cu ele și le respingeam cu ușurință. Până când am avut unul. Niciodată. Mă loveau noaptea și durau mai multe ore. Sunt un lucru terifiant prin care să suferi. Mă auto-medicam cu o sticlă de 1,75 litri de vodcă pe săptămână. Beam câte 5 și 6 jiggers odată (jigger=1,5oz), iar atacurile se înrăutățeau. Mult mai rău. Am comandat GABA. Nu am mai băut nimic de când am deschis sticla de GABA. Nu mă mai stresez (atât de mult). Nopțile mele sunt liniștite. Eram în modul de autodistrugere totală înainte de a găsi acest produs. Nu mai este așa. Fiți atenți la ceea ce vă spun, oameni buni… funcționează. Pur și simplu și simplu. Funcționează.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Am găsit în acest produs o soluție eficientă pentru anxietatea mea. Câteva luni am suferit de atacuri de anxietate intense, unele mai puțin acute și mai rapide cu atât mai intense cu cât stau zile întregi. Când am început să iau GABA am avut atac foarte puternic și anxietate acută pe lângă o mare sedare. Am fost scăzând doza până când se ajunge la ideal. Astăzi iau 1 / 3 sau 165mg + / – 1 oră de GABA la culcare. Și acum mă simt atât de efecte ușoare și benefice pentru anxietatea mea. Nally, 500mg efect spre deosebire de mine, mi-a dat multă anxietate, deja cu o doză de 165mg’m având rezultate mari. Îl recomand.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Știu că există o oarecare incertitudine cu privire la faptul dacă suplimentele GABA pot trece prin bariera hemato-encefalică, astfel încât o mare parte din efecte pot fi cauzate de placebo. Cu toate acestea, pentru mine funcționează de minune în ceea ce privește somnul. Folosesc deja melatonina (fără să am doar 4-6 ore de somn), dar cu două probleme: Unul ar trebui să ciclul de melatonină, dar când îl pun pe pauză, nu pot dormi (ca înainte). De asemenea, uneori am vise îngrozitoare și mă trezesc adesea cu inima și gândurile în mișcare. Acest supliment m-a ajutat cu ambele, așa că acum încerc să le ciclez pe amândouă, și pare să funcționeze destul de bine. Nu folosesc GABA decât la culcare, deoarece îmi încetinește gândurile (ceea ce este bine dacă ai anxietate, dar nu pentru toată lumea). De asemenea, trebuie să se aibă grijă să nu se acumuleze în sistem, așa că este bine să ai o perioadă de timp fără supliment. Unele persoane sugerează să îl folosiți o dată la două zile, altele să folosiți mai puțin de o capsulă (sau ambele). Va cumpăra din nou.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Am cunoscut anterior GABA ca un supliment antistres adăugat în produsele de ciocolată aici în Japonia pentru a ajuta să facă față stresului. Oamenii din Japonia lucrează, de obicei, ore îndelungate, iar acest lucru mi-a afectat și pe mine, care sufăr de SOPC. Nu a trecut nici o lună de când am început să iau acest supliment și încă nu am dormit bine, dar un lucru pe care îl pot spune este că, după ce l-am luat, chiar dacă nu reușesc să dorm 8 ore sau mai mult, la trezire mă simt mai puțin obosită. Îl beau împreună cu melatonina și glutationul pe stomacul gol, chiar înainte de culcare. Nu mă face somnoroasă, spre deosebire de ceea ce susțin alte persoane, dar asta probabil pentru că am un caz grav de insomnie, dar pot spune că mă ajută în ceea ce privește relaxarea, deoarece nu am avut atacuri de anxietate în timp ce mă aflam în pat (ceea ce se întâmpla foarte des când nu o beam). Voi continua să o iau deocamdată. Am început să i-o dau și soțului meu pentru a-l ajuta să se odihnească bine.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

GABA mi-a fost recomandat, printre altele, de către un expert în nutriție pentru pierderea în greutate și construirea masei musculare slabe. Îl iau de o lună (de trei ori pe zi, pe stomacul gol). Rezultate. Doza de seară (luată înainte de culcare) m-a uimit, deoarece pentru prima dată după mult timp am un somn bun și mă trezesc odihnit. (Sufăr de insomnie cronică). Am crezut că acest somn minunat este un efect secundar, dar de fapt acum citesc că este scopul principal al acestui supliment. Nu sunt sigur de efectul de pierdere în greutate, deoarece eu slăbesc și destul de bine, dar ar putea fi din cauză că fac și post intermitent. Poate că GABA contribuie la asta, dar nu pot măsura acest lucru. Cu toate acestea, faptul că am o senzație de bine toată ziua într-o viață extrem de stresantă, este cu siguranță măsurabil.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Nu sunt sigură că aș putea trece o zi fără ele. Iau 3, de 3 ori pe zi. Anxietatea mea scăpa de sub control. Refuz să mă duc la un doctor pentru a mă medica, așa că întotdeauna caut o modalitate de a mă ajuta fără să mă duc. Am citit despre Gaba și l-am comandat imediat. Aceasta mi-a salvat literalmente viața. Anxietatea mea este aproape inexistentă, iar acum nu mai fac erupții cutanate și nici nu mai tremur din cauza anxietății. Dacă nu-l iau, observ o diferență uriașă. Am încercat cele 750 de grame (după o sticlă de 500 de grame), de două ori pe zi și această potență nu a funcționat pentru mine… M-am întors la 500 de grame, de 3 ori pe zi, și am revenit pe drumul cel bun.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Am luat acest lucru și nu a făcut nimic, am luat-o altă dată și m-am simțit atât de clar – nu-mi amintesc să fi fost vreodată atât de clar înainte, am scăpat complet de ceața creierului pe care nici măcar nu știam că o aveam. Am mai luat o doză, nu a făcut mare lucru, nu știu, încă nu mi-am dat seama cum să o iau cel mai bine, dar este bună, dacă o poți lua în modul corect, aș avea grijă să nu iei prea mult, este puternică, experimentează cu ea – dacă o poți lua cum trebuie, este minunată! Am constatat că nu creează dependență, dar timp de aproximativ 2 zile după ce am luat-o am simțit că nu pot gândi clar, dar asta a dispărut și acum sunt bine, așa că nu există daune pe termen lung – yay! Da, aș recomanda GABA. Vă rugăm să evaluați această recenzie ca fiind utilă.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Acesta este un must have dacă suferiți de depresie, anxietate, tulburări de somn, leziuni chimice ale creierului. Acest supliment are puteri uimitoare în asistarea problemelor sistemului nervos deteriorat (pe care cei mai mulți dintre noi le avem) și conectarea semnalelor neurotransmițătorilor care sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului, de asemenea. Vă oferă un sentiment de Calm și vă redă controlul în domenii cu care mulți se luptă. Am fost mai capabil să rămân nemișcat și concentrat fără să simt că nervii mei se destramă și gânduri rapide care sunt greu de stăpânit. Acest lucru ajută cu adevărat magnific în toate aceste domenii. Este non-Gmo, astfel încât organismul va absorbi proprietățile sale mai eficient. Iau acest lucru cu mărci Now 200 mg 5-HTP și au făcut minuni de ușurare în viața mea și a femeii mele. Acest lucru singur și mai ales dacă este combinat cu 5-HTP ar putea foarte bine să ia locul pentru orice depresie, anxietate sau tulburări mintale Medicamente – care au efecte secundare foarte negative. Gaba va fi biletul Dumneavoastră!

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Aceasta este prima dată când am comandat GABA și sunt uimit de efectul său! Iau o capsulă de 500 mg dimineața pe stomacul gol, așa cum se sugerează pe cutie și mă menține mult mai calm și mai puțin stresat toată ziua. Am încercat să mai iau o pastilă înainte de culcare și trebuie să spun că nu-mi afectează în niciun fel somnul, dar nu am probleme legate de somn. De asemenea, am încercat să iau două capsule dimineața (1000 mg) și în aproximativ o jumătate de oră am simțit slăbiciune musculară, senzație de furnicături în mâini și ceva amețeli de asemenea. Acest lucru a durat aproximativ o oră și a dispărut. Cred că rămân la 500 mg pe rând. În concluzie: excelent pentru anxietate ușoară, dar aveți grijă la dozare.

Opinia cumpărătorului iHerb. Vă rugăm să rețineți: Nu este un sfat medical sau profesional.

Care sunt efectele secundare ale suplimentelor GABA?

Este esențial să urmați toate instrucțiunile, fie că utilizați suplimente sau luați medicamente care imită sau urmăresc să stimuleze GABA.

Efecte secundare ale medicamentelor

Persoanele care utilizează medicamente care imită sau urmăresc să stimuleze GABA trebuie să urmeze cu atenție instrucțiunile medicului sau farmacistului.

Administrarea unei cantități prea mari sau combinarea lor cu alcool sau opioide poate duce la depresia sistemului nervos central (SNC)[6]GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/. Acest lucru poate face ca organismul să încetinească astfel încât persoana să nu mai poată respira. Aceasta poate pune în pericol viața.

Suplimentele efecte secundare

Studiile clinice sugerează că administrarea[7]United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/ a până la 120 de miligrame (mg) de GABA pe zi sub formă de suplimente timp de 12 săptămâni este puțin probabil să provoace efecte adverse.

Oamenii ar trebui să aibă grijă atunci când le folosesc împreună cu alte medicamente.

Utilizarea lor împreună cu medicamente pentru hipertensiune arterială sau epilepsie poate crește impactul acestor medicamente.

Oamenii ar trebui să consulte întotdeauna un medic înainte de a lua orice supliment și să se asigure că acesta știe ce medicamente ia deja persoana în cauză.

FDA nu reglementează suplimentele alimentare în același mod ca și medicamentele. Oamenii ar trebui să aibă grijă să cumpere numai de la vânzători și companii de renume.

Rezumat

Organismul produce în mod natural GABA, iar acesta ajută la promovarea somnului, la ameliorarea anxietății și la protejarea creierului. Medicamentele care îi imită efectul au utilizări importante în tratamentul epilepsiei și în gestionarea durerii. Unele persoane iau suplimente, dar oamenii de știință încă analizează beneficiile pe care le pot oferi[8]What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847[9]Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/[10]γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid.

Înainte de a utiliza suplimentele GABA pentru orice afecțiune, cel mai bine este să discutați cu un medic. Aceștia pot recomanda să încercați mai întâi un tratament dovedit medical. Dacă aceștia susțin utilizarea suplimentelor GABA, vor sfătui persoana în cauză cum să facă acest lucru în siguranță.

Recenzia a fost pregătită de Svetka Gaba. Sunt cercetător și tester de suplimente alimentare. Studiez nutriționismul, biologia și neuropsihologia.

Referencias:

Referencias:
1 Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx
2 γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770
3 Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6
4 Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/
5 Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/
6 GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/
7 United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/
8 What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847
9 Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/
10 γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid
Svetka Gaba's Blog
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: