GABA

Vad är GABA? Tillskott: funktion, recensioner, risker, biverkningar

Gamma aminobutyrsyra (GABA) är en naturligt förekommande aminosyra som fungerar som en neurotransmittor i hjärnan. Neurotransmittorer fungerar som kemiska budbärare. GABA anses vara en hämmande neurotransmittor eftersom den blockerar, eller hämmar, vissa hjärnsignaler och minskar aktiviteten i ditt nervsystem.

När GABA fäster vid ett protein i hjärnan, en så kallad GABA-receptor, ger det en lugnande effekt. Detta kan hjälpa till med känslor av ångest, stress och rädsla. Det kan också bidra till att förebygga kramper.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Hjälper vid depression ⚡️
⚡️ Minskar stress och ångest ⚡️
⚡️ Förbättrar sömnen ⚡️
⚡️ Avslappnar och lugnar ⚡️
⚡️ Stärker koncentrationen ⚡️
❤️ Rekommenderas starkt! ❤️
➡️ Ta reda på mer och köp på iHerb ⬅️

På grund av dessa egenskaper har GABA också blivit ett populärt tillskott på senare år. Detta beror delvis på att det inte finns tillgängligt från många livsmedelskällor. De enda livsmedel som innehåller GABA är fermenterade livsmedel, såsom kimchi, miso och tempeh.

Men hur väl fungerar dessa kosttillskott? Läs vidare för att lära dig mer om vetenskapen bakom de potentiella fördelarna med GABA-tillskott.

γ-aminosmörsyra eller gamma-aminosmörsyra, allmänt känd under förkortningen GABA, är den vanligaste formen av γ-aminosmörsyra.

Varför tar människor GABA-tillskott?

Enligt Gallups årliga Global Emotions Report[1]Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx rapporterade över 40 % av de vuxna världen över att de upplevde rekordhöga stressnivåer under 2020. Den siffran kan vara förhöjd på grund av pandemin, men den har ökat stadigt sedan 2015. Särskilt amerikaner har otroligt höga stressnivåer. Och med kronisk stress följer problem i nästan alla delar av kroppen, vilket dramatiskt påverkar din livskvalitet.

Vid kronisk eller låg stress – eller om du vill förbättra din sömn, som också kan bidra till att lindra stress och vice versa – kan du vända dig till en av kroppens egna bästa byggstenar: GABA. GABA, eller gamma-aminosmörsyra, är en aminosyra och den primära hämmande neurotransmittorn i din hjärna. Den tas som tillskott av många anledningar, med det övergripande målet att hjälpa dig att känna dig mer centrerad under hela dagen.

GABA:s naturliga lugnande effekt på hjärnan har lett till otaliga påståenden om användningen av GABA-tillskott för att minska stress. För mycket stress är bland annat kopplat till dålig sömn, ett svagare immunförsvar och en högre risk för depression. Dessutom kan personer med vissa medicinska tillstånd ha lägre nivåer av GABA. Några av dessa tillstånd är t.ex:

  • besvär av kramptillstånd
  • rörelsestörningar, t.ex. Parkinsons sjukdom
  • ADHD (hyperaktivitetsstörning med uppmärksamhetsunderskott)
  • ångest
  • panikstörning
  • humörstörningar, såsom depression

Vissa personer med dessa sjukdomar tar GABA-tillskott för att hjälpa dem att hantera sina symtom.

Hur effektiva är GABA-tillskott?

Man vet inte mycket om effektiviteten av GABA-tillskott. Experter vet faktiskt inte hur mycket GABA som faktiskt når hjärnan när det konsumeras som tillskott eller livsmedel. Vissa studier rapporterar dock om positiva effekter av att ta GABA-tillskott. Här är en titt på en del av forskningen bakom GABA:s mer populära användningsområden:

Förbättrad förmåga att tänka och utföra uppgifter

En studie från 2015[2]γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770 visade att en person förbättrade sin förmåga att prioritera och planera åtgärder genom att ta 800 milligram (mg) GABA-tillskott per dag. Även om studien var liten och endast omfattade 30 friska frivilliga, visade den hur GABA-tillskott kan främja förbättrat tänkande.

Minskning av stress

En äldre studie från 2012[3]Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6 visade att 100 mg GABA per dag bidrar till att minska stress på grund av mentala uppgifter. Liksom många andra studier som rör GABA var studien liten och omfattade endast 63 deltagare.

Återhämtning av träning och muskeluppbyggnad

I en forskningsstudie från 2019[4]Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/ bad man 21 friska män att ta ett tillskott med vassleprotein eller vassleprotein plus GABA en gång om dagen i 12 veckor.

Deltagarna utförde samma motståndsträningsövningar två gånger i veckan och forskarna mätte resultaten. Forskarna fann att kombinationen av vassleprotein och GABA ökade nivåerna av tillväxthormon jämfört med enbart vassleprotein.

Även om det här var ännu en liten studie, drog forskarna slutsatsen att GABA-tillskott kan hjälpa till att bygga upp muskler och hjälpa till med återhämtning efter träning. De rekommenderade att forskarna genomför fler studier.

Ångest

Enligt en artikel från 2006 visade två mycket små studier att deltagare som tog ett GABA-tillskott hade en ökad känsla av avslappning under en stressig händelse jämfört med dem som tog placebo eller L-theanin, ett annat populärt tillskott.

I artikeln konstateras också att de avslappnande effekterna uppstod inom en timme efter att man tagit tillskottet.

Högt blodtryck

Några små, äldre studier har utvärderat användningen av GABA-innehållande produkter för att sänka blodtrycket.

I en studie från 2003 sänkte daglig konsumtion av en fermenterad mjölkprodukt som innehöll GABA blodtrycket hos personer med lätt förhöjt blodtryck efter två till fyra veckor. Detta jämfördes med placebo.

En studie från 2009 visade att ett GABA-innehållande Chlorella-tillskott två gånger om dagen sänkte blodtrycket hos personer med gränsfall av högt blodtryck.

Sömnlöshet

I en liten studie från 2018[5]Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/ somnade deltagare som tog 300 milligram GABA en timme innan de gick till sängs snabbare än de som fick placebo. De rapporterade också förbättrad sömnkvalitet fyra veckor efter att de påbörjat behandlingen.

Neurotransmisor GABA

GABA (kapslar, tabletter, drycker och andra) tillägg: kundrecensioner

Det finns stunder i livet då det är omöjligt att somna, man somnar långt efter midnatt och nästa dag är man helt utmattad, överväldigad och kan inte alls arbeta. Man tror att kvällen kommer att komma och den natten kommer man att somna snabbt, men så var det inte. Jag vill inte ta sömntabletter, jag uppmärksammade GABA. Som en del av gamma-aminosmörsyra (GABA), som förbättrar den cerebrala cirkulationen, minskar ångest, har en lugnande effekt, hjälper mot depression och sömnlöshet. Normaliserar glukosnivåerna. Kapslarna är små i storleken, det finns inga problem med att svälja. tog 1 kapsel vid sänggåendet. Effekten märks direkt, somnade utan problem, vaknade också, det fanns ingen sömnighet under dagen. För att jag skulle märka ett mer balanserat tillstånd när jag tog mig själv kommer jag inte heller att säga, förmodligen för fullständig sinnesfrid måste du ta 2 kapslar per dag. Bra läkemedel. Gillar den gärna!

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Hjälper vid depression ⚡️
⚡️ Minskar stress och ångest ⚡️
⚡️ Förbättrar sömnen ⚡️
⚡️ Avslappnar och lugnar ⚡️
⚡️ Stärker koncentrationen ⚡️
❤️ Rekommenderas starkt! ❤️
➡️ Ta reda på mer och köp på iHerb ⬅️

Jag kommer från en dysfunktionell familj. Jag har kämpat med kronisk depression, ångest, sömnstörningar, självmordstankar och ADHD i hela mitt liv. Det har varit min livsstil. Jag söker aldrig en terapeut. Jag har uppenbara förtroendeproblem och har inte råd med det. Böcker är min terapeut. Jag har nyligen haft två missfall från boll till boll. Sedan började jag min hälsoresa. Jag blev medveten om mina kognitiva utvecklingsproblem under mina formativa år tillsammans med fysiska problem som adrenalinutmattning, skadad tarm, hormonell obalans etc. (alla biprodukter av ett långvarigt liv i en giftig miljö), som på ett komprimerat sätt bidrar till bristfällig produktion av neurotransmittorer. Jag trodde ALDRIG att det var möjligt att återhämta sig från depression. Första gången jag tog detta piller var natten till den 12 juli. Nästa morgon grät jag av glädje! Jag upplevde för första gången hur det är att vara en “normal människa”. Det kändes som om ett mörkt moln lyftes. Jag förstår också varför de flesta normala människor har svårt att förstå depression.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag har känt mig deprimerad och hopplös under de senaste fyra åren efter att min son dog i en olycka. Jag kunde aldrig övervinna sorgen och kunde inte tänka rationellt om den. Varje gång jag försökte grät jag bara i timmar. Jag försökte träna, äta hälsosamt, ta vitaminer, gå upp tidigt ur sängen, men dessa saker fungerade inte som förväntat eftersom mitt sinne alltid var “suddigt” och jag kunde inte tänka eller koncentrera mig ordentligt. Jag kunde sova 12 timmar i sträck men kände mig aldrig utvilad. Efter att ha tagit detta i tre dagar vaknade jag plötsligt en dag före min väckarklocka och det kändes som om allt var normalt och att allt jag levt under de senaste fyra åren bara var en mardröm. Jag kände mig också utvilad efter att ha sovit bara 7 timmar. Nu kan jag tänka på min son och hur mycket jag saknar honom men tänka rationellt och jag kan äntligen få min sorgeperiod. Jag har gjort några tester med detta tillskott och det fungerar inte särskilt bra om jag inte tränar minst 3 gånger i veckan. Jag är inte säker på om jag hade depression eller bipolär sjukdom, men vad det än var så är det borta nu. Jag tar 1 kapsel innan jag sover och ytterligare en efter min simninglektion.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag har haft stora problem med sömnlöshet i hela mitt liv, men jag har äntligen hittat de produkter som får mig att sova igen. Mitt problem är att jag vaknar mitt i natten och jag kan inte somna om efteråt. Jag tar nu 500 mg GABA, med PS (Phosphatidylserin), 100 mg, och 250 mg magnesiumglycinat, och detta knockar mig för resten av natten, utan att jag känner mig sömnig på morgonen. Magnesiumet är så viktigt, om du bara ska ta 1 tillskott är Magnesiumglycinat det rätta! Använd inte DHL eftersom en metod för frakt till Kanada inte är bra längre. De kommer att ta ut dyra förmedlingsavgifter och du måste fylla i en fullmakt och ge förtroende för dem med ett kreditkortsnummer och du måste vänta på ett kvitto i upp till 2 veckor. Vid min senaste beställning på 200 dollar från IHERBS debiterade de mig 85 dollar i skatter och mäklaravgifter när enbart skatterna borde ha varit omkring 30 dollar. Jag föreslår att du använder posten (USPS), det kommer att ta längre tid, men chansen finns att du inte behöver betala extra när den når tullen.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag har haft sömnlöshet i 15 år på grund av fibromyalgi och har också en allvarlig ångeststörning på grund av PTSD. Jag upptäckte GABA när jag undersökte hur Valium (som jag tog) fungerade. Jag har tagit GABA nu i nästan 2 år och det fungerar. Det har åtgärdat mitt sömnproblem och har lugnat ner mig avsevärt. Jag tar det bara på natten eftersom det gör mig väldigt sömnig (för mig är det just det som är poängen.) Det verkar inte ha några biverkningar, förutom en tillfällig kort stickande känsla när jag tar det på tom mage. Det ger mig inte någon “baksmälla” nästa dag. Mina enda problem har varit när jag försökt sluta ta det kallt – min ångest kom tillbaka. Det andra problemet har varit när jag har tagit det och sedan försökt hålla mig vaken. Självklart är det inte bra och inte nödvändigt att blanda med alkohol, droger, Benadryl eller något annat depressivt medel. Jag skulle starkt rekommendera denna produkt. Det tog ungefär 2-3 veckor att få full effekt, men det hjälpte från början.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag använder några produkter tillsammans och jag kan se effekten på mitt humör! Jag är gladare, mer energisk, positiv…! Jag använder DOPA MUCUNA, DMAE och GABA under dagen och 5-HTP och SAMe före sänggåendet. Ibland hoppar jag över en del av det, men resultaten finns fortfarande kvar. Jag älskar allt och kommer att fortsätta att använda det (utom kanske SAMe eftersom det är för dyrt och jag ser inte så stor skillnad om jag bara använder 5-HTP).

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Min man tog sömnmedel i flera år. Trots att hans läkare sa att de inte var beroendeframkallande kunde han helt enkelt inte sova utan dem. Till slut bestämde vi oss för att det måste finnas en bättre lösning. Efter att ha gjort en del efterforskningar bestämde vi oss för att ge GABA ett försök. Ja, de gjorde susen… omedelbart! Det fanns ingen avvänjningsperiod, han tog bara GABA en natt och sov som en bebis. Han tar tre kapslar ungefär en timme före sänggåendet. Jag rekommenderar varmt detta till alla som lider av sömnproblem eller till dem som vill sluta med de hemska läkemedlen.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag insåg inte hur stor brist på GABA jag hade. Min läkare föreslog att jag skulle beställa från din webbplats (som han hade gjort) för två veckor sedan. Jag började ta en kapsel om dagen och tar nu två, två gånger dagligen på fastande mage. Den varma känslan i mitt ansikte och min kropp är ganska uppiggande och jag känner mig mycket ljusare och skarpare. Jag har bestämt mig för att lämna mitt jobb, jag har skurit ner på alkoholen & är förväntansfull inför nya kapitel i mitt liv. Självklart finns det många variabler i livet, men mina ögon glittrar och den fysiska känslan är definitivt positiv. Tack så mycket för att ni tillhandahåller en fantastisk produkt, fri frakt och snabb leverans (& en liten present)! Allt det bästa för ditt team, mycket kärlek!

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

För flera år sedan fick jag diagnosen svår panikångest och psykologen jag träffade ville ge mig bensodiazepiner, men eftersom jag är en nybliven missbrukare ville jag inte ta dem. Jag lärde mig om GABA när jag gick en kurs om neurotransmittorer. Jag har funnit att det fungerar utmärkt på min ångest. Det har varit en verklig gudagåva för mig, det kontrollerar min ångest utan att verkligen ge mig lugnande medel. Jag fick det ursprungligen från en örtspecialist som tog ut mycket pengar för det, men sedan hittade jag iHerb.com. Utmärkt värde, utmärkt service, jag fick mitt paket när jag skulle få det… inget krångel, inget krångel. Jag har sedan dess börjat få mina andra växtbaserade kosttillskott.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag är förälskad i GABA! Hela min familj använder det vid behov. Det ger verkligen en mycket lugnande lättnad inom 20-30 minuter. Du kan faktiskt känna att det fungerar; du känner en slags stickande känsla som löper genom kroppen, vilket är lite konstigt till en början, men ändå avslappnande. Se bara till att du får a) rätt dosering för dig själv och/eller dina barn, b) mest valuta för pengarna.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Vi har tagit bort alla andra mediciner eftersom detta är det enda som har gett resultat för vår son. Detta är en utmärkt produkt och priset är det bästa jag sett i världen. Jag kommer att lagra lite mer WELL NOW OUR STOCK WAS DEPLETED SO I ORDERED 4 mer av dessa. Min fru som har depression tar dem och naturligtvis min några med ADD tar dem och även jag, en 41-årig man, och jag tar dem för att känna mig mer avslappnad och fokuserad, och de fungerar verkligen! Mindre spänning och ångest, lägre hjärtfrekvens, bättre förmåga att hantera stress, mycket bättre hållbarhet när man gör tråkigt men viktigt arbete som bokföring. Eftersom jag har mitt eget företag och fortfarande arbetar heltid som elektronikreparatör hjälper dessa Gaba-piller mig verkligen att hålla koll på saker och ting.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag började få panikattacker för ungefär tre år sedan. Jag visste inte vad folk gick igenom med dem, och jag avfärdade dem lättvindigt. Tills jag fick en. Aldrig mer. De drabbar mig på natten och varar i många timmar. De är en skrämmande sak att genomlida. Jag självmedicinerade med en 1,75 liters vodkaflaska i veckan. Jag drack 5 och 6 jiggers åt gången (jigger=1.5oz), och attackerna blev värre. Mycket värre. Jag beställde GABA. Jag har inte druckit något sedan jag öppnade flaskan med GABA. Jag stressar inte längre (lika mycket). Mina nätter är lugna. Jag var i totalt självförstörande läge innan jag hittade den här produkten. Nu är det slut. Var uppmärksam på vad jag säger folk… det fungerar. Helt enkelt. Det fungerar.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Denna produkt är en effektiv lösning på min ångest. Några månader har jag lidit av intensiva ångestattacker, några andra mindre akuta och snabba intensiva desto mer de stannar i dagar. När jag började ta GABA hade mycket stark attack och akut ångest förutom en stor sedering. Jag sänkte dosen tills man når det ideala. Idag tar jag 1 / 3 eller 165mg + / – 1 timme GABA vid sänggåendet. Och nu känner jag så lätta effekter och fördelaktigt för min ångest. Nally, 500mg effekt till skillnad från mig, gav mig mycket ångest, redan med en dos av 165mg’m har bra resultat. Jag rekommenderar det.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag vet att det råder viss osäkerhet om huruvida GABA-tillskott kan passera blod-hjärnbarriären, så många av effekterna kan bero på placebo. Men för mig fungerar det fantastiskt bra när det gäller sömn. Jag använder melatonin redan (utan att jag får bara 4-6 timmars sömn), men med två problem: Man ska cykla melatonin, men när jag pausar det kan jag inte sova (som tidigare). Jag får också ibland fruktansvärda drömmar och vaknar ofta upp med ett rusande hjärta och tankar. Detta tillskott hjälpte till med båda, så nu försöker jag cykla dem båda, och det verkar fungera ganska bra. Jag använder inte GABA utom vid sänggåendet, eftersom det bromsar mina tankar (vilket är bra om man har ångest, men inte för alla). Man ska också se till att det inte byggs upp i systemet, så det är bra att ha lite tid utan tillskott. Vissa föreslår att man använder det varannan dag, andra att man använder mindre än en kapsel (eller både och). Kommer att köpa igen.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag har tidigare känt till GABA som ett antistresstillskott som tillsätts i chokladprodukter här i Japan för att hjälpa till att hantera stress. Människor i Japan arbetar vanligtvis långa dagar och det har också tagit ut sin rätt på mig som lider av PCOS. Det har inte gått en månad sedan jag började ta detta tillskott och jag har fortfarande inte sovit bra, men en sak jag kan säga är att efter att ha tagit det, även om jag inte kan sova i 8 timmar eller mer, känner jag mig mindre trött när jag vaknar. Jag dricker det tillsammans med melatonin och glutathion på tom mage strax före sänggåendet. Det gör mig inte sömnig till skillnad från vad andra hävdar, men det beror förmodligen på att jag har ett svårt fall av sömnlöshet, men jag kan se att det hjälper mig när det gäller att slappna av eftersom jag inte har haft ångestattacker när jag legat i sängen (vilket händer ofta när jag inte druckit det). Jag kommer att fortsätta att ta det för tillfället. Jag har börjat ge det till min man också för att hjälpa honom att vila bra.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

GABA rekommenderades mig bland annat av en näringsexpert för viktminskning och uppbyggnad av muskelmassa. Har tagit det i en månad (tre gånger om dagen på tom mage). Resultat. Kvällsdosen (tas före sänggåendet) förvånade mig eftersom jag för första gången på länge sover bra och vaknar uppfriskad. (Jag lider av kronisk sömnlöshet). Jag trodde att denna underbara sömn var en bieffekt men jag läser faktiskt nu att det är det primära syftet med detta tillskott. Jag är inte säker på effekten av viktnedgång eftersom jag går ner i vikt och ganska bra, men det kan bero på att jag också gör intermittent fastande. Kanske bidrar GABA till det men jag kan inte mäta detta. Men att jag har en känsla av välbefinnande hela dagen i ett extremt stressigt liv är definitivt mätbart.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag är inte säker på att jag skulle kunna klara en dag utan dessa. Jag tar tre, tre gånger om dagen. Min ångest höll på att gå överstyr. Jag vägrar att gå till en läkare för att få medicinering, så jag letar alltid efter ett sätt att hjälpa utan att gå. Jag läste om Gaba och beställde det direkt. Detta har bokstavligen räddat mitt liv. Min ångest är nästintill obefintlig, och jag bryter nu inte ut i utslag eller skakar av ångest. Om jag inte tar det märker jag en enorm skillnad. Jag försökte med 750 gram (efter en flaska med 500 gram), två gånger om dagen och den styrkan fungerade inte för mig…. Jag gick tillbaka till 500 gram, 3 gånger om dagen, och tillbaka på rätt spår.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Jag tog detta och det gjorde ingenting, jag tog det en annan gång och kände mig så klar – jag minns inte att jag någonsin varit så klar tidigare, jag blev helt av med hjärndimman som jag inte ens visste att jag hade. Jag tog en annan dos det gjorde inte mycket, jag vet inte jag har inte listat ut hur man bäst tar detta ännu, men det är bra, om du kan ta det på rätt sätt, jag skulle vara försiktig med att ta för mycket, det är kraftfullt, experimentera med det – om du kan få det rätt är det fantastiskt! Jag tyckte att detta var icke beroendeframkallande, men i ungefär 2 dagar efter att ha tagit det kände jag att jag inte kunde tänka klart, men det gick över och nu är jag bra, så inga långsiktiga skador – yay! Ja, jag skulle rekommendera GABA. Vänligen betygsätt den här recensionen som hjälpsam.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Detta är ett måste om du lider av depression, ångest, sömnstörningar, kemiska skador på hjärnan. Detta tillskott har fantastiska krafter för att hjälpa till med skadade nervsystemet frågor (som de flesta av oss har) och ansluta neurotransmittorsignaler som är nyckeln till korrekt hjärnans funktion samt. Det ger dig en känsla av lugn och ger dig tillbaka kontrollen på områden som många kämpar med. Jag har fått större möjlighet att vara stilla och fokuserad utan att det känns som om mina nerver håller på att slitas sönder och med snabba tankar som är svåra att hålla tillbaka. Detta hjälper verkligen magnifikt på alla dessa områden. Det är icke-Gmo så kroppen kommer att absorbera dess egenskaper mer effektivt. Jag tar detta med Now brands 200 mg 5-HTP och de har utfört mirakel av lättnad i mig och min kvinnas liv. Detta ensamt och särskilt om det kombineras med 5-HTP skulle mycket väl kunna ersätta alla mediciner för depression, ångest eller psykiska störningar – som har mycket negativa biverkningar. Gaba kommer att vara din biljett!

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Det är första gången jag beställer GABA och jag är förvånad över dess effekt! Jag tar en 500 mg kapsel på morgonen på fastande mage som föreslås på förpackningen och det gör mig så mycket lugnare och mindre stressad hela dagen. Försökte ta ytterligare en tablett före sänggåendet och jag måste säga att det inte påverkar min sömn på något sätt, men jag har inga sömnrelaterade problem. Försökte också ta två kapslar på morgonen (1000 mg) och på ungefär en halvtimme kände jag muskelsvaghet, stickande känsla i händerna och lite yrsel också. Detta varade i ungefär en timme och försvann sedan. Jag antar att jag håller mig till 500 mg åt gången. Sammanfattningsvis: Bra för mild ångest men var försiktig med doseringen.

iHerb Kundrecension. Ansvarsfriskrivning: Inte medicinsk eller professionell rådgivning.

Vilka är biverkningarna av GABA-tillskott?

Det är viktigt att följa alla instruktioner, oavsett om du använder kosttillskott eller tar mediciner som efterliknar eller syftar till att öka GABA.

Läkemedelsbiverkningar

Personer som använder läkemedel som efterliknar eller syftar till att öka GABA bör följa läkarens eller apotekets instruktioner noggrant.

Om du tar för mycket eller kombinerar dem med alkohol eller opioider kan det leda till depression i det centrala nervsystemet (CNS)[6]GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/. Detta kan leda till att kroppen saktar ner så att personen inte längre kan andas. Det kan vara livshotande.

Kosttillskott biverkningar

Kliniska studier tyder på att det[7]United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/ är osannolikt att det inte ger några negativa effekter om man tar upp till 120 milligram (mg) GABA per dag i form av kosttillskott i 12 veckor.

Man bör vara försiktig när man använder dem tillsammans med andra droger.

Om du använder dem tillsammans med läkemedel mot högt blodtryck eller epilepsi kan det öka effekten av dessa läkemedel.

Man bör alltid rådgöra med en läkare innan man tar några kosttillskott och se till att de vet vilka läkemedel personen redan tar.

FDA reglerar inte kosttillskott på samma sätt som läkemedel. Man bör därför se till att endast köpa från välrenommerade försäljare och företag.

Sammanfattning

GABA produceras naturligt i kroppen och bidrar till att främja sömn, lindra ångest och skydda hjärnan. Läkemedel som efterliknar dess effekt har viktiga användningsområden vid behandling av epilepsi och smärtlindring. Vissa människor tar kosttillskott, men forskare undersöker fortfarande vilka fördelar de kan ge[8]What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847[9]Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/[10]γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid.

Innan du använder GABA-tillskott för något tillstånd är det bäst att prata med en läkare. De kan rekommendera att man först försöker med en medicinskt bevisad behandling. Om de stöder användningen av GABA-tillskott kommer de att ge personen råd om hur man gör det på ett säkert sätt.

Översynen har utarbetats av Svetka Gaba. Jag är forskare och testare av kosttillskott. Jag studerar näringslära, biologi och neuropsykologi.

Referencias:

Referencias:
1 Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx
2 γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770
3 Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6
4 Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/
5 Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/
6 GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/
7 United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/
8 What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847
9 Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/
10 γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid
Svetka Gaba's Blog
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: