GABA

Wat is GABA? Supplement: bijwerkingen, ervaringen en beoordelingen

Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat werkt als een neurotransmitter in uw hersenen. Neurotransmitters fungeren als chemische boodschappers. GABA wordt beschouwd als een remmende neurotransmitter omdat het bepaalde hersensignalen blokkeert of remt en de activiteit in uw zenuwstelsel vermindert.

Wanneer GABA zich hecht aan een eiwit in uw hersenen dat bekend staat als een GABA-receptor, produceert het een kalmerend effect. Dit kan helpen bij gevoelens van angst, stress en vrees. Het kan ook helpen om aanvallen te voorkomen.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Helpt bij depressie ⚡️
⚡️ Vermindert stress en angst ⚡️
⚡️ Verbetert de slaap ⚡️
⚡️ Ontspant en kalmeert ⚡️
⚡️ Versterkt de concentratie⚡️
❤️ Een echte aanrader! ❤️
➡️ Lees meer en koop op iHerb ⬅️

Als gevolg van deze eigenschappen is GABA de laatste jaren ook een populair supplement geworden. Dit komt deels omdat het niet beschikbaar is uit veel voedselbronnen. De enige voedingsmiddelen die GABA bevatten zijn gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kimchi, miso en tempeh.

Maar hoe goed werken deze supplementen? Lees verder om meer te weten te komen over de wetenschap achter de potentiële voordelen van GABA supplementen.

γ-aminoboterzuur of gamma-aminoboterzuur, algemeen bekend onder het acroniem GABA, is de meest voorkomende vorm van γ-aminoboterzuur.

Waarom nemen mensen GABA supplementen?

Volgens het jaarlijkse Global Emotions Report van Gallup[1]Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx meldde meer dan 40% van de volwassenen wereldwijd in 2020 recordstress te hebben ervaren. Dat aantal is misschien verhoogd vanwege de pandemie, maar het is sinds 2015 gestaag toegenomen. Vooral Amerikanen hebben ongelooflijk hoge stressniveaus. En chronische stress veroorzaakt problemen in bijna elk deel van je lichaam, wat je levenskwaliteit drastisch beïnvloedt.

In tijden van chronische stress of stress op een laag niveau – of als u uw slaap wilt verbeteren, die ook stress kan helpen verlichten en vice versa – kunt u zich wenden tot een van de beste bouwstenen van uw lichaam zelf: GABA. GABA, of gamma-aminoboterzuur, is een aminozuur en de belangrijkste remmende neurotransmitter in je hersenen. Het wordt om vele redenen als supplement ingenomen, met als overkoepelend doel u te helpen u gedurende de dag meer gecentreerd te voelen.

Het natuurlijke kalmerende effect van GABA op de hersenen heeft geleid tot talloze beweringen over het gebruik van GABA-supplementen om stress te verminderen. Te veel stress wordt onder andere in verband gebracht met slecht slapen, een zwakker immuunsysteem en een hoger risico op depressie. Bovendien kunnen mensen met bepaalde medische aandoeningen lagere niveaus van GABA hebben. Enkele van deze aandoeningen zijn:

  • epileptische stoornissen
  • bewegingsstoornissen, zoals de ziekte van Parkinson
  • aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit
  • ongerustheid
  • paniekstoornis
  • stemmingsstoornissen, zoals depressie

Sommige mensen met deze aandoeningen nemen GABA-supplementen om hun symptomen te helpen beheersen.

Hoe effectief zijn GABA supplementen?

Er is niet veel bekend over de doeltreffendheid van GABA-supplementen. In feite weten deskundigen niet hoeveel GABA daadwerkelijk de hersenen bereikt wanneer het als supplement of voedsel wordt geconsumeerd. Sommige studies melden echter positieve effecten van het nemen van GABA-supplementen. Hier is een blik op enkele van de onderzoeken achter de populairdere toepassingen van GABA:

Verbeterd denkvermogen en vermogen om taken uit te voeren

Uit een onderzoek uit 2015[2]γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770 bleek dat een persoon zijn vermogen om prioriteiten te stellen en acties te plannen verbeterde door 800 milligram (mg) GABA-suppletie per dag te nemen. Hoewel het een klein onderzoek was, waarbij slechts 30 gezonde vrijwilligers betrokken waren, toonde het aan hoe GABA-suppletie een verbeterd denkvermogen zou kunnen bevorderen.

Stress verminderen

Uit een oudere studie uit 2012[3]Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6 bleek dat het dagelijks innemen van 100 mg GABA hielp om stress als gevolg van mentale taken te verminderen. Net als veel andere studies met betrekking tot GABA, was de studie klein en waren er slechts 63 deelnemers bij betrokken.

Training herstel en spieropbouw

Een onderzoek uit 2019[4]Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/ vroeg 21 gezonde mannen om gedurende 12 weken eenmaal daags een supplement met wei-eiwit of wei-eiwit plus GABA in te nemen.

De deelnemers voerden twee keer per week dezelfde weerstandstraining uit, en de onderzoekers maten de resultaten. De onderzoekers stelden vast dat de combinatie van wei-eiwit en GABA de niveaus van groeihormoon verhoogde in vergelijking met wei-eiwit alleen.

Hoewel ook dit een kleine studie was, concludeerden de onderzoekers dat GABA-supplementen zouden kunnen helpen bij de spieropbouw en het herstel van de training. Ze raadden onderzoekers aan meer studies uit te voeren.

Anxiety

Volgens een artikel uit 2006 bleek uit twee zeer kleine studies dat deelnemers die een GABA-supplement innamen een groter gevoel van ontspanning hadden tijdens een stressvolle gebeurtenis dan deelnemers die een placebo innamen of L-theanine, een ander populair supplement.

In het artikel wordt ook opgemerkt dat de ontspannende effecten binnen een uur na inname van het supplement voelbaar waren.

Hoge bloeddruk

Enkele kleine, oudere studies hebben het gebruik van GABA-bevattende producten voor het verlagen van de bloeddruk geëvalueerd.

In een studie uit 2003 verlaagde de dagelijkse consumptie van een gefermenteerd melkproduct dat GABA bevat, na twee tot vier weken de bloeddruk bij mensen met een licht verhoogde bloeddruk. Dit werd vergeleken met een placebo.

Uit een studie uit 2009 bleek dat tweemaal daags een GABA-bevattend Chlorella-supplement de bloeddruk verlaagde bij mensen met borderline hypertensie.

Slapeloosheid

In een kleine studie uit 2018[5]Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/ vielen deelnemers die een uur voor het slapengaan 300 milligram (mg) GABA innamen, sneller in slaap dan degenen die een placebo innamen. Ze rapporteerden ook een verbeterde slaapkwaliteit vier weken na het starten van de behandeling.

Neurotransmisor GABA

GABA (neurotransmitter) supplement: klantenbeoordelingen

Er zijn momenten in het leven dat het onmogelijk is om in slaap te vallen, je valt ruim na middernacht in slaap, en de volgende dag ben je dan helemaal uitgeput, overweldigd en helemaal niet in staat om te werken. Je denkt dat de avond zal komen en dat je die nacht snel in slaap zult vallen, maar dat was niet zo. Ik wil geen slaappillen nemen, ik vestigde de aandacht op GABA. Als onderdeel van gamma-aminoboterzuur (GABA), dat de hersendoorbloeding verbetert, angst vermindert, een kalmerend effect heeft, helpt bij depressie en slapeloosheid. Normaliseert de glucosespiegel. De capsules zijn klein van formaat, er zijn geen problemen met doorslikken. nam 1 capsule voor het slapen gaan. Het effect is onmiddellijk merkbaar, viel zonder problemen in slaap, werd ook wakker, er was geen slaperigheid gedurende de dag. Ik zal ook niet zeggen dat ik tijdens het innemen een meer evenwichtige toestand merkte, waarschijnlijk moet je voor volledige gemoedsrust 2 capsules per dag innemen. Goed medicijn. Graag gedaan!

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

GABA 750 mg iHerb
GABA 750 mg
⚡️ Helpt bij depressie ⚡️
⚡️ Vermindert stress en angst ⚡️
⚡️ Verbetert de slaap ⚡️
⚡️ Ontspant en kalmeert ⚡️
⚡️ Versterkt de concentratie⚡️
❤️ Een echte aanrader! ❤️
➡️ Lees meer en koop op iHerb ⬅️

Ik kom uit een disfunctionele familie. Ik vecht al mijn hele leven tegen chronische depressie, angst, slaapstoornis, zelfmoordgedachten, ADHD. Het is mijn levensstijl. Ik zoek nooit een therapeut. Ik heb duidelijke vertrouwensproblemen en kan het me niet veroorloven. Boeken zijn mijn therapeut. Ik heb onlangs 2 miskramen gehad. Toen begon ik aan mijn gezondheidsreis. Ik werd me bewust van mijn cognitieve ontwikkelingsproblemen in mijn vormingsjaren, samen met fysieke problemen zoals adrenaline-moeheid, aangetaste darmen, hormonale onevenwichtigheid etc. (allemaal bijproducten van langdurig leven in een giftige omgeving) die samen bijdragen aan een gebrekkige productie van neurotransmitters. Ik had NOOIT gedacht dat het mogelijk was om van een depressie te herstellen. De eerste keer dat ik deze pil nam was in de nacht van 12 juli. De volgende ochtend huilde ik van blijdschap! Ik ervoer voor het eerst hoe het is om een “normaal mens” te zijn. Ik voelde me alsof een donkere wolk werd weggenomen. Ik begrijp ook waarom de meeste normale mensen moeite hebben om depressie te begrijpen.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik voelde me de afgelopen 4 jaar depressief en hopeloos nadat mijn zoon bij een ongeluk om het leven was gekomen. Ik kon nooit over het verdriet heen komen en kon er niet rationeel over denken. Telkens als ik het probeerde, huilde ik urenlang. Ik probeerde te sporten, gezond te eten, vitaminen in te nemen, vroeg uit bed te gaan, maar deze dingen werkten niet zoals verwacht, want mijn geest was altijd “wazig” en ik kon niet goed denken of me concentreren. Ik kon 12 uur achter elkaar slapen en voelde me nooit uitgerust. Nadat ik dit 3 dagen had genomen, werd ik op een dag plotseling wakker voor mijn wekker en ik voelde me alsof alles normaal was en dat alles wat ik de afgelopen 4 jaar had meegemaakt slechts een nachtmerrie was. Ik voelde me ook uitgerust na slechts 7 uur te hebben geslapen. Nu kan ik denken aan mijn zoon en hoeveel ik hem mis, maar rationeel denken en ik kan eindelijk mijn rouwperiode hebben. Ik heb wat tests gedaan met dit supplement en het werkt niet erg goed tenzij ik minstens 3 keer per week sport. Ik weet niet zeker of ik een depressie of een bipolaire stoornis had, maar wat het ook was, het is nu weg. Ik neem 1 capsule voor het slapen en nog 1 na mijn zwemles.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik heb al mijn hele leven grote problemen met slapeloosheid, maar ik heb eindelijk de producten gevonden die me weer in slaap brengen. Mijn probleem is dat ik midden in de nacht wakker word, en daarna niet meer in slaap kan komen. Ik neem nu 500 mg GABA, met PS (Phosphatidylserine), 100 mg, en 250 mg Magnesium Glycinaat, en dit laat me de rest van de nacht slapen, zonder me ‘s morgens slaperig te voelen. Het magnesium is zo belangrijk, als je maar 1 supplement moet nemen, dan is Magnesium Glycinaat het! Gebruik geen DHL, de methode van verzending naar Canada is niet goed meer. Ze zullen je dure makelaars kosten aanrekenen en je zal een volmacht moeten invullen en hen een credit card nummer moeten geven en je zal tot 2 weken op een ontvangstbewijs moeten wachten. Bij mijn laatste bestelling van 200$ bij IHERBS rekenden ze me 85$ aan belastingen en makelaarslonen aan terwijl de belastingen alleen al ongeveer 30$ hadden moeten zijn. Ik stel voor dat je de post gebruikt (USPS), het zal langer duren, maar de kans is groot dat je niet extra hoeft te betalen als het eenmaal bij de douane is.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik had 15 jaar lang slapeloosheid als gevolg van fibromyalgie en ik heb ook een ernstige angststoornis door PTSS. Ik ontdekte GABA toen ik aan het onderzoeken was hoe Valium (die ik nam) werkte. Ik neem GABA nu bijna 2 jaar en het WERKT. Het heeft mijn slapeloosheidsprobleem opgelost en heeft me aanzienlijk gekalmeerd. Ik neem het alleen ‘s nachts, omdat ik er erg slaperig van word (voor mij is dat het punt). Het lijkt geen bijwerkingen te hebben, behalve af en toe een korte tinteling als ik het op een lege maag inneem. Het geeft me geen “kater” de volgende dag. Mijn enige problemen waren toen ik probeerde het in één keer te stoppen – mijn angst kwam terug. Het andere probleem was wanneer ik het innam en daarna probeerde wakker te blijven. Het is duidelijk dat vermenging met alcohol, drugs, Benadryl of een ander kalmerend middel niet goed is en niet nodig is. Ik zou dit product ten zeerste aanbevelen. Het duurde ongeveer 2-3 weken om het volledige effect te krijgen, maar het hielp wel vanaf het begin.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik gebruik een paar producten samen en ik zie effect op mijn stemming! Ik ben gelukkiger, energieker, positiever…! Ik gebruik DOPA MUCUNA, DMAE en GABA gedurende de dag en 5-HTP en SAMe voor het slapen gaan. Soms sla ik wat over, maar de resultaten zijn er nog steeds. Ik vind het allemaal geweldig en ik zal het blijven gebruiken (behalve misschien SAMe want dat is te duur en ik zie niet veel verschil als ik alleen 5-HTP gebruik).

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Mijn man nam jarenlang slaapmedicatie. Ondanks dat zijn dokter hem vertelde dat ze niet verslavend waren, kon hij gewoon niet slapen zonder. Uiteindelijk besloten we dat er een betere oplossing moest zijn. Na wat onderzoek te hebben gedaan, besloten we GABA te proberen. Nou, ze deden de truc… onmiddellijk! Er was geen afkickperiode, hij nam gewoon een nacht GABA en sliep als een baby. Hij neemt 3 capsules ongeveer een uur voor hij naar bed gaat. Ik zou dit ten zeerste aanbevelen aan iedereen die aan slaapproblemen lijdt of die van die vreselijke farmaceutische middelen af wil.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik realiseerde me niet hoe gebrekkig ik was in GABA. Mijn arts stelde voor dat ik twee weken geleden bij u zou bestellen (zoals hij had gedaan). Ik begon met één capsule per dag en neem er nu twee, tweemaal daags op een lege maag. Het warme gevoel in mijn gezicht en lichaam is heel stimulerend en ik voel me veel helderder en scherper. Ik heb besloten mijn baan op te zeggen, ik heb minder alcohol gedronken en ik ben enthousiast over nieuwe hoofdstukken in mijn leven. Natuurlijk zijn er veel variabelen in het leven, maar mijn ogen glinsteren en het fysieke gevoel is zeer zeker positief. Heel erg bedankt voor het leveren van een geweldig product, gratis verzending en snelle levering (& een klein cadeautje)! Het allerbeste voor uw team, veel liefs!

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Enkele jaren geleden werd bij mij een ernstige paniekstoornis vastgesteld en de psychiater die ik bezocht wilde me benzodiazepinen geven, maar omdat ik een herstellende verslaafde ben, wilde ik die niet nemen. Ik leerde over GABA toen ik een cursus volgde over neurotransmitters. Ik heb gemerkt dat het prachtig werkt tegen mijn angst. Het is een echte uitkomst voor me geweest, het controleert mijn angst zonder me echt te verdoven. Ik kreeg het oorspronkelijk van een kruidendokter die me er veel geld voor vroeg, toen vond ik iHerb.com. Uitstekende prijs, uitstekende service, kreeg mijn pakket wanneer ik zou moeten … geen gedoe, geen gedoe. Ik ben sindsdien begonnen met het verkrijgen van mijn andere kruidensupplementen.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik ben verliefd op GABA! Mijn hele familie gebruikt het wanneer dat nodig is. Het geeft je echt een zeer kalmerende opluchting binnen ongeveer 20-30 minuten. Je kunt echt voelen dat het werkt; je voelt een soort tinteling door je lichaam gaan, wat in het begin een beetje vreemd is, maar toch ontspannend. Zorg ervoor dat je a) de juiste dosering krijgt voor jezelf en/of je kinderen, b) het meeste waar voor je geld krijgt.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

We hebben alle andere medicatie weggenomen omdat dit het enige is dat enig resultaat heeft gegeven voor onze zoon. Dit is een uitstekend product, en de prijs is de beste die ik wereldwijd heb gezien. Ik zal nog wat meer voorraad inslaan WEL ONZE VOORRAAD WAS AFGESLOTEN, dus heb ik er nog 4 bijbesteld. Mijn vrouw die depressief is neemt ze en natuurlijk mijn een met ADD neemt ze en ook, ik, een 41 jarige man, en ik neem ze om me meer ontspannen en geconcentreerd te voelen, en ze werken echt! Minder spanning en angst, lagere hartslag, beter vermogen om met stress om te gaan, veel betere duurzaamheid bij het doen van vervelend maar belangrijk werk zoals boekhouden. Aangezien ik mijn eigen bedrijf heb en nog steeds fulltime werk als elektronica reparateur, helpen deze Gaba pillen me echt om op de top van dingen te blijven.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik begon paniekaanvallen te krijgen, ongeveer drie jaar geleden. Ik wist niet wat mensen ermee doormaakten, en ik deed ze licht af. Totdat ik er een had. Nooit meer. Ze overvallen me ‘s nachts, en duren vele uren. Ze zijn een verschrikking om te doorstaan. Ik gaf zelfmedicatie met een fles wodka van 1,75 liter per week. Ik dronk 5 tot 6 glazen per keer (glazen = 1,5oz), en de aanvallen werden erger. Veel erger. Ik bestelde de GABA. Sinds ik de fles GABA heb geopend, heb ik niet meer gedronken. Ik stress niet (zo veel) meer. Mijn nachten zijn rustig. Ik was in totale zelfvernietigingsmodus voordat ik dit product vond. Nu niet meer. Let goed op wat ik zeg mensen…het werkt. Heel eenvoudig. Het werkt.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik vond dit product een effectieve oplossing voor mijn angst. Sinds een paar maanden heb ik last van hevige angstaanvallen, de ene keer minder acuut en de andere keer snel hevig hoe meer ze dagenlang aanhouden. Toen ik begon met het nemen van GABA had ik zeer sterke aanvallen en acute angst in aanvulling op een grote sedatie. Ik was de dosis aan het verlagen tot je het ideaal bereikt. Vandaag neem ik 1/3 of 165mg +/- 1 uur GABA bij het slapengaan. En nu voel ik me zo licht effecten en gunstig voor mijn angst. Nally, 500mg effect in tegenstelling tot mij, gaf me veel angst, al met een dosis van 165mg’m met grote resultaten. Ik raad het aan.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik weet dat er enige onzekerheid bestaat over de vraag of GABA-supplementen door de bloed-hersenbarrière kunnen gaan, dus veel van de effecten kunnen worden toegeschreven aan placebo. Voor mij doet het echter wonderen met slapen. Ik gebruik al melatonine (zonder krijg ik maar 4-6 uur slaap), maar met twee problemen: Men moet melatonine cycleren, maar als ik het pauzeer, kan ik niet slapen (zoals vroeger). Ik krijg ook soms vreselijke dromen, en word vaak wakker met een racend hart en gedachten. Dit supplement hielp bij beide, dus nu probeer ik ze beide te gebruiken, en het lijkt vrij goed te werken. Ik gebruik geen GABA, behalve voor het slapen gaan, omdat het mijn gedachten vertraagt (wat prettig is als je angstig bent, maar niet voor iedereen). Je moet er ook voor zorgen dat het zich niet ophoopt in het systeem, dus een tijdje van het supplement afblijven is goed. Sommigen raden aan om het om de dag te gebruiken, anderen om minder dan één capsule te gebruiken (of allebei). Zal opnieuw kopen.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik heb GABA eerder leren kennen als een anti-stress supplement dat hier in Japan aan chocoladeproducten wordt toegevoegd om te helpen met stress om te gaan. Mensen in Japan werken meestal lange uren en het heeft ook een tol geëist van mij als PCOS-patiënt. Het is nog geen maand geleden dat ik dit supplement begon te nemen en ik heb nog steeds niet goed geslapen, maar ik kan wel zeggen dat ik me minder moe voel als ik het neem, ook al kan ik niet 8 uur of langer slapen. Ik drink het samen met melatonine en glutathion op een lege maag vlak voor het slapengaan. Het maakt me niet slaperig in tegenstelling tot wat andere mensen beweren, maar dat is waarschijnlijk omdat ik een zwaar geval van slapeloosheid heb, maar ik kan zeggen dat het me helpt in termen van ontspanning omdat ik geen angstaanvallen heb gehad terwijl ik in bed lag (wat vaak gebeurt als ik het niet dronk). Ik ga het voorlopig blijven nemen. Ik ben begonnen het ook aan mijn man te geven om hem te helpen goed uit te rusten.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

GABA werd mij onder andere aanbevolen door een voedingsdeskundige voor gewichtsverlies en de opbouw van vetvrije spiermassa. Ik neem het nu een maand (drie keer per dag op een lege maag). Resultaten. De avonddosis (voor het slapengaan) heeft me verbaasd, want voor het eerst sinds lange tijd slaap ik goed en word ik fris wakker. (Ik lijd aan chronische slapeloosheid). Ik dacht dat deze heerlijke slaap een neveneffect was, maar ik lees nu dat dit het hoofddoel is van dit supplement. Ik ben niet zeker van het effect van het gewichtsverlies omdat ik gewicht verlies en behoorlijk goed, maar het zou kunnen zijn omdat ik ook aan intermittent fasting doe. Misschien draagt GABA eraan bij, maar dat kan ik niet meten. Echter, dat ik de hele dag een gevoel van welzijn heb in een extreem stressvol leven, is zeker meetbaar.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik weet niet of ik een dag zonder deze zou kunnen. Ik neem er 3, 3 keer per dag. Mijn angst liep uit de hand. Ik weiger naar een dokter te gaan om medicijnen te krijgen, dus zoek ik altijd naar een manier om te helpen zonder te gaan. Ik las over Gaba en bestelde het meteen. Dit heeft letterlijk mijn leven gered. Mijn angst is zo goed als verdwenen, en ik krijg nu geen uitslag meer of tril niet meer van angst. Als ik het niet neem, merk ik een enorm verschil. Ik probeerde de 750 gram (na een fles van 500 gram), twee keer per dag en die potentie werkte niet voor mij… Ik ging terug naar 500 gram, 3 keer per dag, en weer op de goede weg.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Ik nam dit en het deed niets, ik nam het een andere keer en voelde me zo helder – ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder zo helder ben geweest, volledig verlost van de hersenmist waarvan ik niet eens wist dat ik die had. Ik nam nog een dosis, maar het deed niet veel, ik weet het niet, ik ben er nog niet achter hoe ik dit het beste kan nemen, maar het is goed, als je het op de juiste manier kan nemen, ik zou voorzichtig zijn met het nemen van te veel, het is krachtig, experimenteer ermee – als je het goed kan nemen is het geweldig! Ik vond dit niet verslavend, maar ongeveer 2 dagen na inname had ik het gevoel dat ik niet helder kon denken, maar dat sleet weg en nu ben ik goed, dus geen schade op de lange termijn – joepie! Ja, ik zou GABA aanbevelen. Beoordeel deze beoordeling als nuttig.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Dit is een Must Have als je lijdt aan Depressie, Angst, slaapstoornissen, chemische schade aan de hersenen. Dit supplement heeft verbazingwekkende krachten in het helpen met beschadigde zenuwstelsel problemen (die de meesten van ons hebben) En het verbinden van neurotransmitter signalen die de sleutel zijn voor een goede werking van de hersenen ook. Het geeft je een gevoel van kalmte en geeft je de controle terug op gebieden waar velen mee worstelen. Ik ben beter in staat geweest om stil en geconcentreerd te blijven zonder het gevoel te hebben dat mijn zenuwen uit elkaar spatten en dat ik mijn gedachten moeilijk kan bedwingen. Dit helpt echt magnifiek op al die gebieden. Het is niet genetisch gemodificeerd, dus het lichaam zal de eigenschappen efficiënter absorberen. Ik neem dit samen met 200 mg 5-HTP van Now brands en ze hebben wonderen van opluchting verricht in mij en het leven van mijn vrouw. Dit alleen en vooral in combinatie met 5-HTP zou heel goed de plaats kunnen innemen van elke depressie, angst, of mentale stoornis Medicatie – die zeer negatieve bijwerkingen hebben. Gaba zal uw ticket zijn!

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Dit is de eerste keer dat ik GABA bestel en ik ben verbaasd over het effect ervan! Ik neem ‘s morgens één capsule van 500 mg op een lege maag, zoals op de verpakking staat, en ik ben er de hele dag veel kalmer en minder gestrest door. Ik heb geprobeerd voor het slapen gaan nog een pil te nemen en ik moet zeggen dat het mijn slaap op geen enkele manier beïnvloedt, maar ik heb geen slaapgerelateerde problemen. Ook probeerde ik ‘s morgens twee capsules in te nemen (1000 mg) en na ongeveer een half uur voelde ik spierzwakte, een tintelend gevoel in mijn handen en ook wat duizeligheid. Dit duurde ongeveer een uur en ging toen weg. Ik denk dat ik het bij 500 mg per keer houd. Samenvattend: geweldig voor lichte angst, maar wees voorzichtig met doseren.

iHerb klantenbeoordeling. Disclaimer: Geen medisch of professioneel advies.

Wat zijn de bijwerkingen van GABA supplementen?

Het is van essentieel belang om alle instructies op te volgen, of het nu gaat om het gebruik van supplementen of het nemen van medicijnen die GABA nabootsen of proberen te stimuleren.

Geneesmiddelen bijwerkingen

Mensen die medicijnen gebruiken die GABA nabootsen of willen versterken, moeten de instructies van hun arts of apotheker zorgvuldig opvolgen.

Te veel inname of de combinatie met alcohol of opioïden kan leiden tot depressie van het centrale zenuwstelsel (CZS)[6]GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/. Dit kan ertoe leiden dat het lichaam vertraagt, zodat de persoon niet meer kan ademen. Dit kan levensbedreigend zijn.

Supplementen bijwerkingen

Klinische studies suggereren[7]United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/ dat het innemen van maximaal 120 milligram (mg) GABA per dag als supplement gedurende 12 weken waarschijnlijk geen nadelige effecten zal hebben.

Mensen moeten voorzichtig zijn met het gebruik ervan in combinatie met andere drugs.

Het gebruik ervan in combinatie met medicijnen tegen hoge bloeddruk of epilepsie kan het effect van die medicijnen versterken.

Mensen moeten altijd een arts raadplegen voordat zij supplementen innemen en ervoor zorgen dat deze weet welke geneesmiddelen de persoon al gebruikt.

De FDA reguleert voedingssupplementen niet op dezelfde manier als medicijnen. Mensen moeten erop letten alleen te kopen van gerenommeerde verkopers en bedrijven.

Samenvatting

GABA wordt van nature in het lichaam aangemaakt en helpt de slaap te bevorderen, angst te verlichten en de hersenen te beschermen. Medicijnen die het effect van GABA nabootsen worden in belangrijke mate gebruikt bij de behandeling van epilepsie en pijnbestrijding. Sommige mensen nemen supplementen, maar wetenschappers zijn nog steeds op zoek naar de voordelen die ze kunnen bieden[8]What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847[9]Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/[10]γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid.

Voordat u GABA-supplementen gebruikt voor welke aandoening dan ook, kunt u het beste eerst met een arts overleggen. Deze kan aanraden eerst een medisch bewezen behandeling te proberen. Als zij het gebruik van GABA-supplementen ondersteunen, zullen zij de persoon adviseren over hoe dit veilig kan worden gedaan.

Het overzicht is opgesteld door Svetka Gaba. Ik ben een onderzoeker en tester van voedingssupplementen. Ik studeer voedingsleer, biologie en neuropsychologie.

Referencias:

Referencias:
1 Gallup 2020 Global Emotions Report: https://www.gallup.com/analytics/324191/gallup-global-emotions-report-2020.aspx
2 γ-Aminobutyric acid (GABA) administration improves action selection processes: a randomised controlled trial. Laura Steenbergen, Roberta Sellaro, Ann-Kathrin Stock, Christian Beste & Lorenza S. Colzato: https://www.nature.com/articles/srep12770
3 Oral intake of γ-aminobutyric acid affects mood and activities of central nervous system during stressed condition induced by mental tasks. A. Yoto, S. Murao, M. Motoki, Y. Yokoyama, N. Horie, K. Takeshima, K. Masuda, M. Kim & H. Yokogoshi: https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-011-1206-6
4 Oral Supplementation Using Gamma-Aminobutyric Acid and Whey Protein Improves Whole Body Fat-Free Mass in Men After Resistance Training. National Library of Medicine. Maya Sakashita, Utano Nakamura, Noriko Horie, Yasuhiro Yokoyama, Mujo Kim and Satoshi Fujitab: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522239/
5 Safety and Efficacy of Gamma-Aminobutyric Acid from Fermented Rice Germ in Patients with Insomnia Symptoms: A Randomized, Double-Blind Trial. National Library of Medicine. Jung-Ick Byun, Yu Yong Shin, Sung-Eun Chung, and Won Chul Shin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6031986/
6 GABA Receptor. National Library of Medicine. Mary J. Allen; Sarah Sabir; Sandeep Sharma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/
7 United States Pharmacopeia (USP) Safety Review of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA). National Library of Medicine. Hellen A. Oketch-Rabah, Emily F. Madden, Amy L. Roe, and Joseph M. Betz: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399837/
8 What to know about GABA, Medically reviewed by Nancy Hammond, M.D. — Written by Rachel Nall, MSN, CRNA: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847
9 Neurotransmitters as food supplements: the effects of GABA on brain and behavior. National Library of Medicine. Evert Boonstra, Roy de Kleijn, Lorenza S. Colzato, Anneke Alkemade, Birte U. Forstmann, and Sander Nieuwenhuis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594160/
10 γ-Aminobutyric acid (gamma-aminobutyric acid), Wikipedia.org: https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%93-Aminobutyric_acid
Svetka Gaba's Blog
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: